Merhaba genç arkadaşlarım. Geçtiğimiz yılın derslig kullanıcıları bu aralar en çok ne yapıyorlardı, bunu konuşalım istiyorum. Çünkü bu arkadaşlarımızın önemli bir kısmı geçtiğimiz yıl LGS’de etkili puanlar alarak istedikleri liselere yerleştiler.

 

Bu yüzden şunu açıkça ifade etmeliyim ki derslig’i aktif kullanan öğrenciler LGS’de de başarıyı önemli ölçüde elde ediyor.

 

Şimdi arkadaşlarım, sizlere bazı taktikler verme vakti. Geçtiğimiz yıl Derslig’i etkili kullanan ve başarı elde eden arkadaşlarımız neler yapmışlardı, gelin yakından bakalım:

 

1-Konu içeriklerini tamamlama

Özellikle okulda hangi ünitelere ulaştıysak derslig’de de bu ünitelere dair içerikleri tamamlamış olmamız süper olur.

Konu tamamlama oranlarını olabildiğince %100’e ulaştırmamız gerekiyor. O konuya ait başarı oranımız ise en az %80 gibi olmalı.. Eğer altında kalmışsak o konuya dair öğrenmemiz gereken şeyler var demektir. O halde ne yapacağız. Tabii ki ikinci maddemizde yer alan güçlendirme merkezi sizleri bekliyor.

 

2-Güçlendirme Merkezi

Arkadaşlar güçlendirme merkezi sizleri kollarını açmış bekliyor desem abartmış olmam. Yapay zeka desteği ile  geliştirmeniz gereken yanlarınızı belirleyebilir ve size özel çalışma programları oluşturabilirsiniz.

 

Bunun için yapmanız gereken güçlendirme merkezine girerek bir deneme tamamlamanız. Sonrasında ise deneme yanlışlarınızdan hareketle yapay zekanın sizlere önerdiği programı uyguluyorsunuz. İşte tam da bu nokta net artışlarınızı sağlıyor. Benden söylemesi.

 

3-Çalışma Odası

Diyelim ki gününüz oldukça yoğun geçti. Ödevleriniz fazla ve derslig içeriklerine ayıracak vaktiniz olmadı. Bu durumlarda bile derslig kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Çalışma odasını kullanarak.

 

Çalışma odası siz soru bankalarınızdan soru çözerken, veya resim ödevinizi yaparken süreli olarak çalışma fırsatı yakalayabileceğiniz bir yer.. Bu sayede çalışma sürelerinizi kaydedebilir, molalarınızı düzenleyebilirsiniz.

Unutmayın, mola vererek çalışmak ders çalışma verimini müthiş arttırır.

 

Şimdi bu özelliklere sizlere önerebileceğim oldukça etkili içerikler de mevcut. Derslig ailesi olarak yazılı öncesi çalışmalarınıza destek olmak için, interaktif yazılıları sizler için aktif ettik. Okul yazılılarınızdan önce çalışmalarınıza destek olması amacıyla burayı kullanabilirsiniz.

 

Bunun yanında şimdilik bazı sınıflarda olmak üzere canlı dersleri de başlattık, yani özel dersleri ayağınıza getirdik desek, yanlış olmaz.

 

Sizler bahsettiğimiz adımları etkin bir şekilde takip ettiğinizde başarılı olmamanız imkansız. Neden mi ? Çünkü daha önce yaptık. Yeniden neden yapmayalım?

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı