Sadece okul hayatında değil normal hayatında da önemli bir yere sahip olacak İngilizceni geliştirmekte zorlanıyor musun? Kelime dağarcığını genişletmek istiyorsun ama hangi kelimelerle başlayacağını bilmiyorsan işte bu oyun tam da sana göre !

 

Gelişeceğine emin olduğum bu oyunu gel beraber öğrenelim.

Oyuna başlama ekranına geldiğinde önüne süre,sınıf ve kişi sayısı değiştirebileceğin bir buton sunuluyor.Yeni başladığında 100 saniyeyi seçip,kendine güvenin arttıkça süre sayını 40 saniyeye kadar indirebilirsin.

Sınıfını seçip dilediğin konuyla alaklı kelime savaşını başlatmak için kalan tek görevin kişi sayısını seçmek.İster iki kişi istersen de tek başına bu oyunu oynayabilirsin! Dilediğin konuyu seçip ona ait kelimelerle yarışa başlayabilirsin.

Oyunu başlattığında ekranda yazılı olan İngilizce kelimenin,Türkçe karşılığını verilen dört şıktan hangisi olduğunu bulmalısın.

Oyuna başladığında süreyle yarışacağın için çok heyecan yapmamalısın. Eğer yaparsan önüne hızlı şık işaretlemeni azaltmak amacıyla uyarı gelebilir: Sakinleş ve yarışmaya devam et!

Peki nasıl puan alabilirim?

Her doğru şıkkı seçtiğinde ekranın üst kısmında yer alan puan hanesine 10 puan eklenir.Yanlış şıkkı seçmen durumunda eksi puan almazsın.Kazandığın puanlardan eksilmez.

Her seferinde daha iyi puan alacağından eminim :)  Ne duruyorsun?

 

Hadi yarışmaya başlayalım!!

Oyun linki:

https://www.derslig.com/oyunlar/ingilizce-oyunu