Sevgili arkadaşlarım hepinize selamlar.

Birçok denemeye giriyor ve o denemenin sadece puanını öğrenerek bir sonraki denemeyi beklediğinizi biliyor, daha doğrusu tahmin ediyorum.

Bunu yapmamamız gerekiyor.

Denemeleri; bizim eksik yanlarımızı ortaya çıkaran, sonuçları itibari ile ailemize hesap veremeyeceğimizi düşündüğümüz birer korku sınavları olmaktan çıkarmamız gerekiyor.

Unutmayalım, denemeler başarılı olmamızı sağlayan müthiş reçetelerdir. Evet yanlış duymadınız. Reçete ifadesini özellikle kullandım. Nasıl ki doktora gittiğimiz de ilaçlarımız bir reçete ile bizlere veriliyorsa deneme sonuçları da bizlere başarının kapılarını aralıyor.

Kimler daha önce denemeleri bu şekilde olan sınavlar olarak düşünmüştü?

Şimdi gelelim deneme analizine.

İlk yapmamız gereken, deneme sonrası o denemede yaptığımız yanlış ve boşların doğrularını öğrenmek. Bunu tamamladığımıza göre bir sonraki adıma geçebiliriz.

Bir sonraki adımda bir kağıt ve kaleme ihtiyacımız var. Hangi derslerin hangi ünitelerinden yanlış veya boş yaptığımızı not edeceğiz. Bunu da yaptıktan sonra  her bir soruyu neden yanlış yaptığımızı tek tek not etmemiz gerekiyor.

Bu sebepler birden fazla olabilir, her birini özenle incelemeli ve hatalarımızı gözlerimizin önüne sermemiz gerekiyor.

Tam da bu adımları gerçekleştirdikten sonra çözüm basit. Bir sonraki denemeye kadar o kağıda yazdığımız her şeyi halletme zamanı !

Sizlere güveniyorum.

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı