Sevgili arkadaşlar, hepinize selamlar. 11 Ayın Sultanı geldiğine göre bizler de ders çalışma taktikleri ile karşınızda olabiliriz. Siz söyleyin şimdi, sizleri ne zaman taktiksiz bıraktık? 🙂

 

Tabii ki her zaman olduğu gibi Ramazan Ayı için de bazı taktiklerimiz olacak, o zaman başlayalım:

 

Oruç Tutmalı mısınız?

Öncelikle oruç tutuyor olmanızın ders verimini düşürdüğüne dair bir durum oluşturmadığını sizlere söylemek isterim. Gönül rahatlığı ile oruç tutarak derslerinize de verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.

 

Ancak bazı arkadaşlarımız daha yorgun ve bitkin olabiliyor. Bünyeniz buna hazır değilse tabii ki alternatifleri gündeme getirebilirsiniz.

 

Bu konuda beslenmeniz çok önemli. İftar ve sahuru öğrenmenize olumlu etki edecek şekilde geçirirseniz gün içerisinde odağınız normalden çok daha fazla olabilir. Bunu kullanmalısınız.

 

Tutamayan arkadaşlar da kendini yetersiz hissetmemeli. Sizlere uygun zaman dilimlerinde (oruç tutmak istiyorsanız) telafi edebilirsiniz.

 

Ne zaman Çalışabiliriz?

Oruçlu olduğumuz zaman dilimlerinde bazen daha motive hissedebiliriz. Böyle olan arkadaşlar varsa iftara kadar olan vakitleri oldukça iyi değerlendirebilirler.

 

Oruçlu halde bunu yapmakta zorlanan arkadaşlarımız ise iftar sonrası ve sahur vakitlerini iyi değerlendirebilir.

 

Birçok arkadaşımız sahurdan sonra okula kadar olan vakitleri de ders çalışarak geçirebiliyor. Bu ihtimallerden size uygun olanı seçebilir, çalışmalarınızı organize edebilirsiniz.

 

Nasıl Beslenmeliyiz?

Arkadaşlar, beslenme inanılmaz önemli. Yediklerimiz ve içtiklerimiz ertesi günümüzün nasıl olacağına doğrudan etki ediyor. Bu yüzden, iftar ve sahuru olabildiğince sağlıklı bir şekilde geçirmenizi tavsiye ediyorum

 

Özellikle iftardan sahura kadar olan vakitlerde su tüketiminize de dikkat ediniz.

 

Hepinize aileniz ve sevdiklerinizle huzurlu ramazanlar diliyorum..

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı