Sevgili arkadaşlar, hepinize selamlar. LGS’ye artık sayılı günler kaldı ve bu konuda yapacaklarımız var.

 

Bunun için size bazı önerilerle geldim. Dikkat, bu öneriler FEN LİSESİ KAZANDIRIR !

 

Düzenli Deneme Uygulayın.

Sınav yılında düzenli deneme uygulamak önemli. Her hafta en az bir defa denemeye girmelisiniz. Bunu zamanla arttırabilirsiniz.

 

Deneme analizi çok önemli. Her denemeden sonra yanlış ve boşlarınızı öğrenmeli, bir sonrak deneme için kendinize bir raporlama yapmalısınız.

 

Yanlışlarınızın Peşinden Koşun.

Sınav kazandıran bir taktik verin hocam deseydiniz mutlaka bu maddeyi iletirdim. Sizler sınavı kazanmak istiyorsanız yanlış ve boşların peşinden olabildiğince koşmalısınız. Öyle koşmalısınız ki en zirveye çıkana kadar.

 

Nasıl ki dünyanın en iyi garsonu, belki de en çok taban kıranı ise sizler de olabildiğince hata yapmalısınız. Bu çok normal. Ancak birçok arkadaşta hata yaptığı için üzülmeler görüyorum. Bunu yapmak yerine hatanızı öğrenmelisiniz. Bu sizi zafere ulaştıracak.

 

Çıkmış Soruları ve Örnek Soruları Çözün.

LGS yaklaştıkça yanlış ve boşlarınızın peşine düşmenizin yanında bir önemli madde de MEB’in dilini iyi anlamak. Meb Tarzı sorular çözmek sınava girmeden önce yapılacak en iyi stratejilerdendir.

 

Özellikle çıkmış sorular, örnek sorular ve çalışma fasiküllerine göz gezdirmelisiniz. Programlarınıza ekleyiniz.

 

Derslig içeriklerini Tamamlayın.

Arkadaşlar, derslig LGS Kazandıran Platform olarak bilinir. Hangi konuyu ne kadar biliyorsunuz, nerelerde eksikleriniz var, nelere ihtiyacınız var. Bunların tümünü karşılayacak bir platformdasınız. Lütfen olabildiğince değerlendirin. Çünkü sizler buna layıksınız 🙂

 

Kimler Fen Lisesi kazanmak istiyor, yorumlarınızı bekliyorum.

 

Eğitim Koçu / Osman Sarı