Derslig Pro: 1. Sınıf <br>ile Eğlenerek Öğren

Derslig Pro: 1. Sınıf
ile Eğlenerek Öğren

Binlerce öğrencinin severek kullandığı Derslig’de 1. sınıf seviyesindeki içerikler; çizgi film tadında, eğlenceli ve ilgi çekici karakterler eşliğinde okuma-yazma başta olmak üzere müfredat dahilinde olan ders ve konular animasyonlu ve interaktif içeriklerle anlatılır.
Animasyonlu Konu Anlatımı
291
Animasyonlu Konu Anlatımı
İnteraktif Etkinlik
3492
İnteraktif Etkinlik
İnteraktif Yeni Nesil Soru
582
İnteraktif Yeni Nesil Soru
Sesli Kitap
10
Sesli Kitap
İnteraktif Okuma Kitabı
5
İnteraktif Okuma Kitabı
İndirilebilir Haftalık Ödev
36
İndirilebilir Haftalık Ödev
Mini Sınav
400
Mini Sınav
İnternet bağlantısı olan her cihazdan sınırsız erişim sağlayabilirsin!
Yapay Zeka Destekli Güçlendirme Merkezi
Ek Kurulum Gerektirmez

1. Sınıf Derslig Pro Eğitim Paketlerimiz

12 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
220
(12 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺2376
(Tek çekime özel %10 indirim)
6 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
340
(6 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1836
(Tek çekime özel %10 indirim)
3 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
525
(3 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1417.5
(Tek çekime özel %10 indirim)
1 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
729
*15 Haziran - 1 Eylül arasında bulunduğunuz sınıf ve bir üst sınıf içeriklerine erişim sağlanır. 1 Eylül'den itibaren sınıfınız bir üst sınıfa güncellenir.
*Paketinizin süresi, aktivasyon kodunuzu kullandığınız tarih itibariyle başlar.

1. Sınıflar İçin Animasyonlu Konu Anlatımları

Online eğitim içeriklerinin güncel müfredatla uyumluluğu son derece önemli. Derslig’de konular 1. sınıf öğrencilerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığı için öğrenciler konuları eğlenerek ve sıkılmadan öğrenirler. Öğretici ve akılda kalıcı animasyonlar sayesinde bilgiler unutulmaz ve tam öğrenme gerçekleşir.
2416 dk
Konu Anlatımı Süresi
302 video
Animasyonlu Video Sayısı

1. Sınıflar İçin Ligler

Derslig’de öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve rekabeti teşvik etmek adına çeşitli lig seviyeleri bulunmaktadır. Üyelik anından itibaren her öğrenci Çaylak Ligi’nde başlar ve her ayın sonunda genel puan sıralamasına göre Şampiyonlar, Süper ve Çaylak liglerine yerleşir. Aylık sıralamada ilk 10’a giren öğrenciler lig rozeti kazanırken, okullar arası ligde ise Türkiye birincisi okula özel bir kupa gönderilir.
3 lig
Toplam Lig Sayısı

1. Sınıflar İçin Haftalık Ödevler

Derslig’de öğrencilere her hafta, MEB müfredatına uygun olarak uzman eğitmenler tarafından özenle hazırlanan içerikler sunulmaktadır. Bu içerikler, öğrencilerin o hafta içinde işledikleri konularla ilgili sorular içerir ve öğrenciler, bu soruların çıktısını alıp çözerek tüm haftanın konularını kapsayan bir tekrar yapma fırsatına sahip olurlar. Bu haftalık ödevler, öğrencilere konuları pekiştirme ve derinlemesine anlama imkanı sunarak öğrenmelerini desteklemeyi amaçlar. Uzman eğitmenler tarafından özenle seçilen sorular, öğrencilere etkili bir öğrenme deneyimi yaşatmayı hedefler.
36 ödev
Toplam Haftalık Ödev Sayısı

Eğitici Oyunlar

Derslig’de öğrenmeyi eğlenceli bir deneyime dönüştürmek için sizi oyun modülümüze davet ediyoruz! Ders çalışırken sıkıldığınızda eğitici oyunlar sayfasından modunuza ve merakınıza uygun bir oyun seçerek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Oyunları ister tek başınıza isterseniz bir arkadaşınızla beraber oynayabilirsiniz. Bu oyunlar, öğrenme sürecinizi daha etkileşimli ve rekabetçi hale getirerek motivasyonunuzu artırır.
8 oyun
Toplam Oyun Sayısı

1. Sınıflar İçin Akıllı Veli Asistanı

Derslig Akıllı Veli Asistanı, çocuğunuzun eğitim sürecini daha etkili bir şekilde takip etmeniz için tasarlanmış bir özelliktir. Bu asistan, günlük SMS raporları ile çocuğunuzun bir önceki gün hangi konuları ne kadar çalıştığını, eksikleri ve başarı durumunu anında cebinize getirir. Ayrıca, Derslig Pro satın almış ancak kullanmayan öğrencilere haftalık hatırlatmalar göndererek platform kullanımını artırır. Bu sayede, çocuğunuzun eğitim başarısını yakından takip edip ona en iyi desteği sağlayabilirsiniz.

1. Sınıflar İçin Sesli Kitaplar

Derslig platformu, ilkokul 1-2-3 ve 4. sınıflar için uzman pedagogların danışmanlığında geliştirilmiş sesli kitap içerikleri sunmaktadır. Her bir hikaye, çocukların hayal güçlerini geliştirmeyi amaçlayan özenle seçilmiş içeriklerle desteklenmiştir. Öğrencilerimizin bir hikayeyi tamamladıktan sonra, genel olarak hikayede geçen konuları anlayıp anlamadıklarını kontrol etmek amacıyla yönlendirilen sorular bulunmaktadır.
10 kitap
Toplam Sesli Kitap Sayısı

1. Sınıflar İçin İstatistikler

Derslig’de öğrencilerin tüm çalışma verileri titizlikle kaydedilir ve İstatistikler sayfasında kapsamlı bir şekilde sunulur. Bu sayfa, öğrencilere hangi derslerde ne kadar süre harcadıklarını, toplamda kaç soru çözdüklerini, derslerin konularına göre tamamlanma oranlarını ve başarı oranlarını takip etme imkanı sağlar. Ayrıca, haftalık değerlendirme raporları, deneme sınavı sonuçları, lig durumu ve genel puanlar gibi önemli bilgilere kolayca erişebilirsiniz. İstatistikler sayfası, çalışmalarınızı toplu olarak izleyebileceğiniz ve kendinizi motive edebileceğiniz bir alan olarak tasarlanmıştır. Derslig olarak sizin başarınızı takip etmek ve gelişiminizi desteklemek bizim önceliğimizdir.

1. Sınıflar İçin Soru & Cevap Sayfası

Ders çalışırken anlamadığınız soruları görsel yükleyerek ya da yazılı olarak Soru&Cevap sayfasından ücretsiz bir şekilde sorabilirsiniz. Bu sorular kısa süre içerisinde platformdaki öğrenciler ve öğretmenler tarafından cevaplanır. Sorduğunuz sorulara doğru cevap veren kullanıcılara yıldız ve ligde yükselmelerini sağlayan puan verebiliyorsunuz.

1. Sınıflar İçin Çalışma Odaları

Çalışma odaları, öğrencilerin Derslig haricinde de çalışma yaparken kendilerini planlamaları ve daha verimli ders çalışmak için motive olmaları için oluşturulmuş bir zamanlayıcı modülüdür. Süreli ders çalışmaya alışkın öğrencilere hitap eden ve çalışma odasında geçirilen zamanı puana dönüştüren oyunlaştırılmış bir yapıya sahiptir.

1. Sınıflar İçin Kullanıcı Geçmişi

Derslig’de, öğrencilerin gerçekleştirdikleri her aktivitenin zamanı, başarı oranı ve puan karşılığı eksiksiz kaydedilir. İçerikleri kaç dakikada, hangi başarı oranı ile tamamladığınızı merak ediyorsanız, panelinizdekiı kullanıcı geçmişi sayfasından görüntüleyip takibini yapabilirsiniz. Bu sayede “ben şu konuya ne zaman çalışmıştım” ya da “dün hangi konulara çalışmıştım” gibi soruların karşılığını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bizim Hakkımızda Ne Diyorlar?

1. Sınıf Öğrenci Velisi
Oğlumun okulunda Derslig kullanıyordur, biz de bu sebeple aldık. Lig sistemi okulundaki arkadaşları ile ona motivasyon kaynağı oldu . Okuma yazma noktasında da baya bir ilerleme katetti. İçeriklerle eğlenerek ve daha istekli bir şekilde çalışıyor şuan. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Meltem Kısa
1. Sınıf Öğrenci Velisi
1. Sınıf Öğrenci Velisi
Oğlum harfleri öğrenmekte zorlanıyordu. Derslig sayesinde hem pratik yapıyor hem de daha rahat öğreniyor artık. Teşekkürler Derslig.

Yasemin Kılıç
1. Sınıf Öğrenci Velisi
1. Sınıf Öğrenci Velisi
Kızım şarkı ile öğrenme kısmını çok sevdi .Mevcut içerikler okulunu destekleyici şekilde. Çok teşekkürler Derslig.

Ahmet Eren Kırkcılar
1. Sınıf Öğrenci Velisi
1. Sınıf Öğrenci Velisi
Kızım Derslig'te yer alan şarkılı içeriklere bayılıyor. Her akşam "anne Derslig'i açalım" diyor. Gerçekten kızım bu sayede motive oluyor . Bir veli olarak sizlere çok teşekkür ederim. Öğrencilerin motivasyonlarını diri tutarak öğrenmelerini desteklediğiniz için.

Esma Solmaz
1. Sınıf Öğrenci Velisi
1. Sınıf Öğrenci Velisi
Ben İstanbul'da bir okulda sınıf öğretmeni olarak çalışıyorum. Bu sene 1. sınıfları okutuyorum. Sınıfta öğrencilerle birlikte akıllı tahtadan Derslig içeriklerini izliyoruz. Öğrencilerime katkısı olduğunu düşünüyorum. Hem eğleniyorlar hem de motive oluyorlar . Bu konuda biz öğretmenlerin ve öğrencilerin kullanabileceği güzel bir uygulama yapmış olduğunuz ve öğrenime katkı sağladığınız için teşekkür ederiz.

Fatih Artman
1. Sınıf Öğrenci Velisi

1. Sınıf Dersleri

1. sınıfta matematik dersinde öğrencilere matematiğin temel kavramları ve becerileri kazandırılarak, matematiğe karşı ilgi ve merak duymaları sağlanır. Problem çözme becerilerini geliştirerek matematiğin günlük hayattaki önemi üzerinde durulur. Derslig’de matematik dersi, oyunlar, eğlenceli şarkılar, animasyonlu hikayeler ve günlük yaşamla ilgili interaktif etkinlikler eşliğinde öğretilir. Bu sayede çocuklar matematiği daha kolay öğrenir ve matematik dersine karşı olumlu bir tutum geliştirirler.

Nesnelerin Geometrisi
  • Yer - Yön Belirten İfadeler
  • Uzamsal İlişkiler
  • Sağında - Solunda, Arasında
  • Önünde - Arkasında, Yüksekte - Alçakta
  • Uzakta - Yakında, İçinde - Dışında
  • Eş Nesneler
Doğal Sayılar
  • Birer, Beşer ve Onar Ritmik Sayalım
  • İkişer İleriye, Birer ve İkişer Geriye Sayalım
  • Rakamlar
  • Nesne Sayısı
  • İki Gruptaki Nesne Sayılarını Karşılaştırma
  • 10'dan Az Mı Çok Mu?
  • Onluk ve Birlikleri Tanıyalım
  • Sıra Bildiren Sayılar
  • Rakamlar ve Sayılar
Paralarımız
  • Paralarımızı Tanıyalım
  • Alışveriş Yapalım
Kesirler
  • Bütün, Yarım
Zaman Ölçme
  • Tam Saatleri Öğrenelim
  • Yarım Saatleri Öğrenelim
  • Gün, Ay, Hafta
  • Olayları ve Durumları Sıralama
Nesneler ve Geometrik Şekiller
  • Geometrik Şekilleri Adlandıralım
  • Geometrik Cisimleri İnceleyelim
  • Geometrik Cisimlerin Yüzleri
Sayı ve Şekil Örüntüleri
  • Örüntünün Kuralını Bulalım ve Örüntüyü Tamamlayalım
  • Örüntü Oluşturalım
Veriye Dayalı Araştırma
  • Tabloları Okuyalım
Uzunluk Ölçme
  • Uzunlukları Karşılaştıralım ve Sıralayalım
  • Standart Olmayan Uzunluk Ölçme Araçları
  • Uzunlukları Tahmin Edelim
Sıvı Ölçme
  • Sıvıları Ölçelim
  • Sıvı Miktarlarını Karşılaştırma ve Sıralama
Tartma
  • Daha Ağır, Daha Hafif
  • En Ağır, En Hafif
Doğal Sayılarda Toplama ve Çıkarma İşlemi
  • Toplama İşleminin Anlamı
  • Toplama İşlemini Öğreniyorum
  • Alt Alta Toplama İşlemi
  • 0 (Sıfır) ile Toplama
  • Toplamları 10 veya 20 Olan Sayılar
  • Toplananların Yer Değiştirmesi
  • Çıkarma İşleminin Anlamı
  • Çıkarma İşlemi
  • Alt Alta Çıkarma İşlemi
  • Farkı 0 (Sıfır) Olan İşlemler
  • Zihinden Çıkarma İşlemi
  • Çıkarma İşlemi Gerektiren Problemler
Nesnelerin Sayısını Tahmin Edelim
  • Toplama İşleminde Verilmeyeni Bulalım
  • Zihinden Toplama İşlemi
  • Toplama İşlemi Gerektiren Problemler
  • Kesirler Eski İçerikler
  • Zaman Ölçme Eski İçerikler
  • Sıvı Ölçme Eski İçerikler
1. sınıfta Türkçe dersi, öğrencilere temel dil becerilerini kazandırmaya ve onları okumaya, yazmaya ve konuşmaya teşvik etmeye odaklanır. Her öğrencinin bireysel öğrenme hızı farklı olduğu düşünülerek Derslig’de farklı öğrenme stillerine uygun materyaller ve interaktif etkinlikler kullanılmıştır. Derslig kullanan öğrencilere oyunlaştırılmış içerikler ve animasyonlu bir anlatımla Türkçe dersi sevdirilmeye çalışılır. Türkçe dersini seven bir öğrenci okuma yazmayı daha kolaylıkla öğrenir ve okula karşı olumlu bir tutum geliştirir.

Dil Bilgisi
  • Harf Bilgisi
  • Sesli (Ünlü) ve Sessiz (Ünsüz) Harfler
  • Harflerin Alfabetik Sırası
  • Hece Bilgisi
  • Satır Sonuna Sığmayan Sözcüklerin Yazılışı
  • Sözcük Bilgisi
  • Zıt Anlamlı Kelimeler
  • Sözlük Bilgisi ve Yazım Kılavuzu
  • Cümle Bilgisi
  • Noktalama İşaretleri
  • Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler
Örnek konu anlatımı incele
Dinleme-İzleme
  • Görsellerden Hareketle Metnin Konusunu Tahmin Etme
  • Olayların Oluş Sırası
  • Metnin Konusunu Belirleyelim ve Metinle İlgili Soruları Yanıtlayalım
  • Sözlü Yönergeleri Uygulayalım
Konuşma
  • Sözcükleri Anlamlarına Uygun Kullanma
  • Hazırlıksız Konuşmalar Yapalım
  • Çerçevesi Belli Bir Konu Hakkında Konuşalım
Okuma-Söz Varlığı-Anlama
  • Okuma Materyalindeki Temel Bölümleri Tanıyalım
  • Farklı Yazı Karakterleriyle Yazılmış Yazıları Okuyalım
  • Okuma Stratejilerini Uygulayalım
  • Görsellerden Hareketle Okuyacağımız Metnin İçeriğini Tahmin Edelim
  • Metinle İlgili Soruları Cevaplayalım
  • Metnin İçeriğine Uygun Başlık Belirleyelim
  • Şekil, Sembol ve İşaretlerin Anlamlarını Kavrayalım
  • Bilmediğimiz Kelimeleri ve Anlamlarını Tahmin Edelim
Yazma
  • Anlamlı ve Kurallı Cümleler Yazalım
  • Görsellerle İlgili Kelime ve Cümleler Yazalım
Temalar
  • Erdemler
  • Millî Kültürümüz
  • Millî Mücadele ve Atatürk
1. sınıf Hayat Bilgisi dersi, çocuklara temel yaşam becerilerini kazandırmaya ve onları çevrelerini keşfetmeye teşvik etmeye odaklanır. Derslig’de Hayat Bilgisi dersi, hikayeleştirilmiş animasyonlar, şarkılar, deneyler ve günlük yaşamla ilgili örnekler verilerek anlatılır. Hayat bilgisi dersinin eğlenceli yanlarını gören öğrenciler çevreye karşı daha duyarlı olurlar ve öğrenmeye karşı olumlu bir tutum geliştirirler.

Ben ve Okulum
  • Tanışalım
  • Fiziksel Özelliklerim ve Duygularım
  • Güvenlik Kurallarına Uyuyoruz
  • Sınıfımızın Yeri
  • Sınıfımızda Neler Var?
  • Bayrak Töreni
  • Okulumuzun Bölümleri
  • Tuvaletleri Temiz Kullanıyoruz
  • Okulumuzun Çalışanları
  • Yardım Alıyoruz
  • Sınıf Kurallarını Belirliyoruz
  • Nezaket Kuralları
  • Okul Kurallarına Uyuyoruz
  • Oyun Oynuyoruz
  • Etkinliklere Katılıyoruz
  • Okulu Seviyoruz
  • Araç ve Gereçlerimizi Seçiyoruz
  • Okul Ortamını Tanıyalım
  • Sınıf ve Okul Kurallarına Uyalım
Ailem ve Toplum
  • Aile Üyeleri
  • Aile Hayatının Önemi
  • Evimin Yeri
  • Aile İçi Nezaket
  • Kaynakları Doğru Kullanma
  • Planlı Yaşam
  • İstek ve ihtiyaçlar
Sağlığım ve Güvenliğim
  • Kişisel Bakım
  • Sağlığımız İçin Alınması Gereken Önlemler
  • Sağlıklı Beslenme
  • Öğünlere Uygun Beslenme
  • Yiyecek Hazırlıyoruz
  • Görgü Kurallarına Uygun Yemek Yiyoruz
  • Kitle İletişim Araçlarını Doğru Kullanıyoruz
Güvenli Hayat
  • Trafik Kuralları
  • Trafikte İnsanlar
  • Güvenlik Kuralları
  • Güvenli Alanlar
  • Acil Telefon Numaraları
  • Teknolojik Araçların Kullanımı
  • Güvenli İletişim
  • Güvenli İletişim
  • Güvenli Alanlar
Yaşadığım Yer ve Ülkem
  • Çevremizdeki Tarihi ve Turistik Yerler
  • Yaşadığımız Yerin Özellikleri
  • Ülkemizin Özellikleri
  • Farklı Kültürler Bir Arada
  • Atatürk'ün Hayatı
  • Milli Gün ve Bayramlar
  • Dini Gün ve Bayramlar
Doğa ve Çevre
  • Çevremizdeki Hayvanlar
  • Çevremizdeki Bitkiler
  • Bitkileri ve Hayvanları Koruma
  • Doğa ve Çevre Temizliği
  • Geri Dönüşüm
  • Gökyüzü Gözlemleri
  • Mevsimlerin Özellikleri
  • Mevsimlere Göre Değişim
Okula yeni başlayan öğrencilerde temel okuma ve yazma becerilerinin akranları ile aynı sürede kazanması ve sınıfının ilerlemesine ayak uydurması oldukça önemlidir. Derslig’de öğrenciler harfleri kendi yaşlarına uygun karakterler eşliğinde hikayeleştirilmiş animasyonlar, eğlenceli şarkılar ve interaktif etkinliklerle öğrenirler. Öğrencilere yaptıkları çalışmalar esnasında anında geri bildirim verilerek, öğrenme süreçleri desteklenir.

1. Grup Sesler (a-n-e-t-i-l)
  • “E” Sesi
  • “L” Sesi
  • “A” Sesi
  • “İ” Sesi
  • “N” Sesi
  • 1.Grup Sesler (e-l-a-k-i-n) Okuma Kitabı
  • “T” Sesi
2. Grup Sesler (o-k-u-r-ı-m)
  • “K” Sesi
  • “O” Sesi
  • “M” Sesi
  • “U” Sesi
  • 2.Grup Sesler (o-m-u-t-ü-y) Okuma Kitabı
  • “R” Sesi
  • “I” Sesi
3. Grup Sesler (ü-s-ö-y-d-z)
  • “Ü” Sesi
  • “Y” Sesi
  • “Ö” Sesi
  • “D” Sesi
  • “S” Sesi
  • 3.Grup Sesler (ö-r-ı-d-s-b) Okuma Kitabı
  • “Z” Sesi
4. Grup Sesler (ç-b-g-ş-c)
  • “B” Sesi
  • “Ç” Sesi
  • “G” Sesi
  • “Ş” Sesi
  • “C” Sesi
  • 4.Grup Sesler (z-ç-g-ş-c-p) Okuma Kitabı
5. Grup Sesler (p-h-v-ğ-f-j)
  • “P” Sesi
  • “H” Sesi
  • “V” Sesi
  • “Ğ” Sesi
  • “F” Sesi
  • “J” Sesi
  • 5. Grup Sesler (h-v-ğ-f-j) Okuma Kitabı
Okula yeni başlayan öğrencilerde uyum ve hazırlık becerilerinin akranları ile aynı sürede kazanması ve sınıfının ilerlemesine ayak uydurması oldukça önemlidir. Öğrencilere yaptıkları çalışmalar esnasında anında geri bildirim verilerek, öğrenme süreçleri desteklenir.

Uyum ve Hazırlık
  • Okuma ve Yazmaya Hazırlık
  • Dinleme Eğitimi Çalışmaları

Sık Sorulan Sorular

1. sınıfta çarpma var mı?
Karşılaştırma ve fark bilinmeyen kategorisindeki problemler, çıkarma işlemi gerektiren problemlerin bir alt kategorisini oluşturur. Ancak, çarpma ve bölme gerektiren problemler, 1. sınıf matematik programında yer almamaktadır.
1. sınıfta matematik dersi var mı?
İlkokula yeni başlayacak öğrencilerin velilerin en çok merak ettiği konulardan biri de ’1. sınıfta hangi dersler var?’ sorusudur. Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Müzik ve Görsel Sanatlar dersleri 1. sınıf öğrencilerinin programında yer almaktadır.
1. sınıf bir öğrenci okuma yazmaya ortalama kaç ayda geçer?
1. sınıfa yeni başlayan bir öğrencinin okuma-yazma süreci, bireysel farklılıklar gösterebileceği için kesin bir zaman çerçevesi belirtmek zordur. Ancak, genel olarak, bir öğrenci ortalama olarak 2 ila 6 ay içinde okumaya başlamaya başlayabilir. Bu süreç, öğrencinin dil gelişimi, harf ve kelime tanıma becerileri ile öğrenme sürecine olan uyumu gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Birinci sınıf öğrencileri genellikle okuma yazma sürecine harflerin ve seslerin tanınmasıyla başlar. Harf ve ses eşleştirmeyi öğrendikten sonra kelime tanıma becerileri gelişir. Öğretmenler, öğrencilere kelime dağarcığı kazandırmak, anlama becerilerini güçlendirmek ve metinleri daha etkili bir şekilde okumalarını sağlamak için çeşitli stratejiler kullanabilirler. Ancak, her öğrencinin bireysel ihtiyaçları ve ilerleme hızı farklı olduğundan, bu süreçteki gelişim bireysel temel alınmalıdır.
1. sınıfta ilk önce hangi harf öğretilir?
1. sınıfta ilk önce "1. Grup Sesler" olarak adlandırılan E, L, A, K, İ, N harfleri öğretilir. Bu harflerin seçilmesinin birkaç sebebi vardır:
Kolay telaffuz: Bu harfler, 1. sınıf öğrencilerinin telaffuz etmesi en kolay harflerdendir. Hepsi açık sesli harflerdir ve ünsüzlerle birlikte hece oluşturmaya uygundurlar.
Sık kullanılan harfler: Bu harfler, Türkçede en sık kullanılan harflerdendir. Bu nedenle, bu harfleri öğrenerek çocuklar, çok sayıda kelime okumayı ve yazmayı daha kolay öğrenebilirler.
Kelime oluşturma: Bu harflerle, basit kelimeler ve heceler oluşturmak mümkündür. Bu da, çocukların okuma ve yazmaya olan ilgisini artırır ve motivasyonlarını sağlar.
Görsellik: Bu harflerin yazılışları, görsel olarak da kolay ayırt edilebilir. Bu da, çocukların harfleri daha kolay öğrenmelerine ve hatırlamalarına yardımcı olur.
Canlı Destek Hattı