Derslig Pro ile Ders Başarını Arttır, Üniversite Sınavlarında Başarıyı Yakala!
Derslig, alanında uzman eğitimcilerin güncel MEB müfredatına ve ÖSYM soru tarzlarına uygun şekilde geliştirdiği, interaktif ve yapay zeka destekli bir online eğitim platformudur. Sıkılmadan, rekabetçi ve motive edici bir ortamda ders çalışıp başarılı olmayı hedefleyen YKS tayfayı Derslig’e bekliyoruz!
Konu Anlatımı
1388
Konu Anlatımı
İnteraktif Etkinlik
16260
İnteraktif Etkinlik
İnteraktif Yeni Nesil Soru
4164
İnteraktif Yeni Nesil Soru
Video Çözümlü Yeni Nesil Soru
10290
Video Çözümlü Yeni Nesil Soru
Konu Tarama Sınavı
199
Konu Tarama Sınavı
İnteraktif Yazılılar
36
İnteraktif Yazılılar
Türkiye Geneli Online Deneme
12
Türkiye Geneli Online Deneme
İnternet bağlantısı olan her cihazdan sınırsız erişim sağlayabilirsin!
Yapay Zeka Destekli Güçlendirme Merkezi
Ek Kurulum Gerektirmez

12. Sınıf Eğitim Paketlerimiz

YKS HAZIRLIK
Derslig Ultimate Paketi
AYLIK BİRİM FİYAT
870
(6 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺9396
(Tek çekime özel %10 indirim)
YKS HAZIRLIK
Derslig Pro + Koç Paketi
AYLIK BİRİM FİYAT
495
(6 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺5346
(Tek çekime özel %10 indirim)
YKS HAZIRLIK
6 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
279
(6 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1674
İnteraktif Konu Anlatımları
Derslig’in interaktif video konu anlatımları, öğrencilere ders çalışma süreçlerinde etkili bir destek sunuyor. İstediğiniz zaman ve her yerden erişebileceğiniz bu içeriklerle konuları kolayca pekiştirebilir ve eksik olduğunuz kazanımları tekrar edebilirsiniz. Geleneksel video konu anlatımlarından farklı olarak, Derslig’in interaktif videoları öğrencilere anlık geri bildirimler sunarak konuları daha etkili bir şekilde öğrenmelerini sağlar. Her tamamladığınız içerik ve doğru cevap için kazandığınız puanlarla motivasyonunuzu artırarak liglerde yükselirsiniz. Uzman öğretmenler tarafından hazırlanan ve MEB müfredatına uygun olan interaktif konu anlatımları, size akıcı bir şekilde bilgi aktarımı yaparak tam öğrenmeyi sağlar. YKS hazırlığı yapan veya okul yazılı sınavlarına hazırlık sürecinde olan öğrenciler, Derslig’in interaktif video konu anlatımlarını tercih ederek sınav netlerini ve ders başarılarını artırabilirler.
20865 dk
Konu Anlatımı Süresi
1391 video
Animasyonlu Video Sayısı
Video İçi Sorular
Derslig’de öğrenme deneyimini daha etkili ve etkileşimli hale getirmek için konu anlatım videolarımızda yer alan video içi sorular, öğrencilerin pasif dinleyici konumundan çıkarak aktif bir şekilde sürece dahil olmalarını sağlar. Henüz bilgiler taze iken ekrana gelen sorular, konunun anlaşılıp anlaşılmadığını kontrol etmenize yardımcı olur. Bu interaktif öğrenme aracı sayesinde öğrenciler, konu anlatımı esnasında ekrana gelen sorulara yanıt vererek hem öğrenme sürecine bizzat katılırlar hem de kalıcı öğrenmeyi yüksek oranda sağlanmış olur. Konu anlatım süreçlerini interaktif hale getiren video içi sorular sayesinde konu içerisindeki kazanımlarda öğrencinin kendisi de soru çözdüğü ve sorunun doğru cevabını anladığı için tekrar yapmaya gerek kalmadan öğrenme süreci tamamlanmış olur. Konularınızı Derslig üzerinden çalışıp karşınıza çıkan sorulara cevap verip platformun sunduğu faydayı siz de tecrübe edebilirsiniz.
222 video
Video İçi Soru Sayısı
Güçlendirme Merkezi
Derslig üzerinden çözülen deneme sınavları, KDS ve KTT’lerin sonuçlarını analiz eden yapay zeka, öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarını belirler, bu konuların önceliklendirmesini yapar. Belirlenen konu ve kazanımlardaki başarı yüzdesine göre öğrencilere bazı görevler oluşturur. Her deneme sonrası oluşturulan görevlerin tamamı bir program olarak öğrenciye sunulur. Güçlendirme Merkezi sayfasındaki kişiselleştirilmiş program tamamlandığında öğrencinin çözdüğü sınavdaki puanlarının ne kadar artacağı belirtilir ve çalışma performansına göre başarı rozetleri açılır. “Konu eksiklerimi kısa sürede nasıl tamamlarım” diye düşünüyorsanız, güçlendirme merkezi sayesinde konu eksiklerini anlaşılır şekilde görüp yaptığınız netlerde hızlı bir artış sağlayabilirsiniz.
ÖSYM Tarzı Sorular
Derslig platformu, üniversite sınavında başarıyı artırmak ve ÖSYM’nin soru mantığına öğrencileri alıştırmak amacıyla 9. sınıftan itibaren sınav tarzı sorularla desteklenmiştir. Öğrenciler, konuların temel bilgilerini öğrendikten sonra öğrenme testlerini tamamlarlar ve en sonunda konudaki kazanımları içeren ÖSYM tarzı sorularla karşılaşırlar. Bu sorular, adayların sınavlara daha donanımlı hazırlanmalarına yardımcı olurken, ÖSYM’nin kullandığı kalıpları, dil ve üslubu etraflıca analiz etme olanağı sağlar. Derslig platformundaki bu sorular, konuların anlaşılmasını ve öğrenilen bilgilerin yorumlanmasını desteklemek amacıyla lise seviyesinde her sınıfta öğrencilere sunulur.
Deneme Sınavları
Derslig’deki deneme sınavları, öğrencilere bilgi ölçümünün ötesinde zaman yönetimi, kaygı ve stresin üstesinden gelme becerilerini geliştirme imkanı da sunmakta. KDS, KTT ve genel katılımlı kurumsal deneme sınavları, öğrencilere eksik konularını görmelerini ve yeni nesil soru tiplerine alışmalarını sağlıyor. Yapay zeka destekli güçlendirme merkezi ile bireyselleştirilmiş öğrenme programlarına erişim imkanı sunan deneme sınavları, aynı zamanda öğrenciler arasında rekabeti de teşvik ederek sınav hazırlığının en önemli bileşeni olan motivasyonu artırıyor. ÖSYM tarzı sorularla uzman eğitimcilerin özenle hazırladıkları Derslig deneme sınavları sayesine siz de hayalinizdeki üniversiteyi yıl kaybı yaşamadan kazanabilirsiniz.
28 deneme
Deneme Sınavı Sayısı
İnteraktif Yazılılar
Derslig Pro sayesinde okullardaki yazılı sınavlara hazırlanmak artık çok kolay. Yazılı sınavlara hazırlanırken öncelikle Derslig interaktif konu anlatımlarını çalışıp kavratıcı testleri de çözmenizi tavsiye ediyoruz. Derslig kullanıcılarına özel olarak okul derslerindeki başarıyı artırmak amacıyla hazırlanan interaktif yazılılar, yazılı sınavlardan beklediğiniz notları almanızda son derece etkili olacaktır. Alanında uzman eğitmenler tarafından MEB müfredatına %100 uyumlu şekilde kolay, orta ve zor seviyelerinde hazırlanan interaktif yazılılar; sürükle bırak, boşluk doldurma ve çoktan seçmeli sorulardan oluşmakta. Yazılılar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve yanlış cevapladığınız soruları yazılı simülasyonu uygulandıktan sonra düzeltme şansınız olur. Derslig PRO kullanıcılarının ÜCRETSİZ olarak erişebildiği interaktif yazılı modülümüz sayesinde sınıfın en başarılı öğrencileri arasına siz de gireceksiniz.
36 yazılı
İnteraktif Yazılı Sayısı
Ligler
Ders çalışma motivasyonunu artırmak ve rekabet ortamı oluşturmak amacıyla Derslig’de oyunlaştırılmış bir lig sistemi bulunmakta. Öğrencinin bulunduğu sınıf seviyesine göre Çaylak, Süper ve Şampiyonlar ligi olmak üzere 3 lig mevcut. Sorulara doğru cevap verdiğinizde, deneme çözdüğünüzde ve sunulan diğer içeriklerden tükettiğinizde puan kazanıp liglerde seviye atlayabilirsiniz. Liglerdeki sıralamalar aylık ve tüm zamanlar olarak değişmekte. Aylık bazda ilk 10’a giren öğrenciler özel lig rozetleri kazanırken, okullar arası ligde Türkiye birincisi olan okula da kupa gönderilir. Ligler sayesinde öğrenciler hem bireysel hem de okul bazında heyecan verici bir rekabet deneyimi yaşarlar.
3 lig
Toplam Lig Sayısı
İnteraktif Etkinlikler
Konuların akılda kalıcı hale getirilmesi ve unutulan bilgi sayısını en aza indirmek amacıyla Derslig’de konu anlatımları ile aynı konumda belirli bir sıra ile öğrencilere sunulan çok sayıda interaktif etkinlik bulunmaktadır. Bilgiler henüz sıcak iken bol miktarda soru ile pratik yapılması tam öğrenmenin gerçekleşmesi ve bilgilerin unutulmaması için son derece önemlidir. İnteraktif etkinlikler, öğrencilere yapamadıkları konularla ilgili geri bildirimler ve çözüm yolları sunarak öğrenme sürecini destekler. Sürükle bırak ve boşluk doldurma gibi oyunlaştırılmış içerikler, öğrencilerin sıkılmadan ve eğlenerek konuları öğrenmelerini sağlamak için özenle tasarlanmıştır.
touch--interaction
18083 etkinlik
Toplam İnteraktif Etkinlik Sayısı
İstatistikler
Derslig platformunda, her öğrencinin yaptığı etkinlikler kayıt altına alınır ve İstatistikler sayfasında size özel bir rapor halinde sunulur. Burada, hangi derslerde ne kadar süre harcadığınızı, toplamda kaç soru çözdüğünüzü, derslerin konularına göre tamamlanma ve başarı oranlarınızı detaylı olarak görebilirsiniz. Ayrıca, haftalık değerlendirme raporları, deneme sınavı sonuçları, lig durumu ve genel puanlar gibi önemli bilgilere de kolayca erişebilirsiniz. İstatistikler sayfası, çalışmalarınızı toplu olarak izleyebileceğiniz ve kendinizi motive edebileceğiniz bir alan olarak tasarlanmıştır. Grafikler ve tablolarla desteklenen istatistikler, ders çalışma motivasyonunuzu artıracaktır.
Eğitici Oyunlar
Ders çalışırken çok sıkılıyorum, keşke dersler biraz daha eğlenceli olsa diye düşünüyorsanız öğrenme sürecini eğlenceli bir deneyime dönüştüren eğitici oyunlar sayfamızı mutlaka ziyaret etmelisiniz . Her yaş ve seviyeye uygun oyun seçenekleri ile öğrenme sürecinizi daha etkileşimli ve rekabetçi hale getirerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Derslig öğrencilere, sadece bilgi değil, aynı zamanda keyif dolu bir öğrenme serüveni de sunar!
8 oyun
Toplam Oyun Sayısı
Yeni Nesil Sorular İçeren Testler
Derslig platformunda, yeni nesil soruların yoğun olduğu tamamlama ve tekrar testleri bulunmaktadır. Bu testler, öğrencilere sadece konuları öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda okuduğunu anlama, yorumlama ve uygulama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Sorular, uzun metinler ve görsellerle desteklenerek, öğrencilere gerçek sınav deneyimine daha yakın bir hazırlık sunar. Her soru için çözüm videoları ve ipuçları da mevcuttur, bu da öğrencilerin doğru stratejiler geliştirip sınavda başarılı olma şansını artırır.
Soru & Cevap Sayfası
Ders çalışırken takıldığınız bir konu var ve hem hızlı hem de doğru bir çözüme ihtiyacınız varsa Derslig Soru&Cevap modülü tam size göre! Derslig Soru&Cevap ile: Tüm derslerden soru sorabilir ve dakikalar içinde cevap alabilirsiniz. Sorularını yazılı veya görsel olarak sorabilir, çözümü daha kolay anlayabilirsin. Deneyimli öğretmenler ve liseli öğrenciler tarafından verilen cevaplar arasından en doğrusunu seçebilir, doğru cevap veren kullanıcılara puan vererek platformdaki etkileşime katkıda bulunabilirsiniz. Liderlik tablosunu takip ederek en bilgili kullanıcıları görebilirsiniz.
Çalışma Odası
Çalışma Odaları, öğrencilere düzenli çalışma alışkanlığı kazandırmak ve etkili zaman yönetimi becerileri geliştirmelerine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış bir özelliktir. Bu modül, dersler dışında da verimli çalışmayı teşvik etmek amacıyla geliştirilmiştir. Zaman yönetimi becerilerini artırmaya yönelik olarak puan sistemiyle desteklenmiş oyunlaştırılmış bir yapıya sahiptir. Test kitaplarından soru çözerken veya kitap okurken bu özelliği kullanabilirsiniz. Çalışma süresi boyunca kazandığınız puanları toplamak için ’puan topla’ butonunu kullanmayı unutmayın :)
Kullanıcı Geçmişi
Derslig’de yaptığınız her etkinliğin zamanı, başarı oranı ve puanı detaylı bir şekilde kaydedilir. İçerikleri ne kadar sürede tamamladığınızı veya hangi başarı oranlarına ulaştığınızı öğrenmek isterseniz, kullanıcı geçmişi menüsüne tıklayarak bu bilgilere hızlıca erişebilirsiniz. Bu özellik sayesinde, geçmiş çalışmalarınıza dönüp "Şu konuyu ne zaman çalışmıştım?" ya da "Dün hangi konulara odaklanmıştım?" gibi soruların yanıtlarını kolaylıkla bulabilir, önceki başarılarınızı gözden geçirerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

Bizim hakkımızda ne diyorlar?

Derslig'i çok beğeniyorum. Ders çalışma ve ödev yapma alışkanlığı kazandırmakta oldukça etkili. Kendini geliştirmek için mükemmel bir platform 😍 Herkese öneriyorum!

Melike Kara
YKS Öğrenci Velisi
Derslig sayesinde ders başarı takibimi yapabiliyorum. Kendimi test ediyor ve eksiklerimi görebiliyorum. Ayrıca yeni nesil soruların olması bizlerin YKS hazırlık sürecine baya yarar sağlıyor. Teşekkürler Derslig.

Elmas Sare Kökenli
YKS Öğrencisi
Yksye hazırlık sürecimde bana baya yardımcı oluyor Derslig. Eksik kaldığım konulara çalışarak açığımı kapatıyorum ayrıca konu tarama testleri, deneme sınavları gibi uygulamalarla öğrendiklerimi pekiştiriyorum. Teşekkür ederim, iyi ki varsın Derslig

Mustafa Karadeniz
YKS Öğrencisi
Tek kelimeyle mükemmel! Sınava hazırlanırken planlı çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Derslig'in bana kattığı en önemli şeylerden biri bu oldu. Ayrıca okulda kaçırdığım tüm konuları Derslig'te izleyerek öğrenebiliyorum. Harikasın Derslig!

Mısra Çelik
YKS Öğrencisi
İçerikler çok iyi ve çok kaliteli. Ben çok memnun kaldım. Kesinlikle karşılığını kat kat aldığınız harika bir platform. Herkesin emeği için çok teşekkürler..:) Her öğrencide mutlaka Derslig olmalı.

Songül Güçlü
YKS Öğrenci Velisi

12. Sınıf Dersleri

12. sınıf matematik dersi, temel cebir kavramlarından başlayarak analiz, geometri, trigonometri, istatistik ve olasılık gibi geniş bir konu yelpazesini kapsar. Derslig platformunda, her bir konu, uzman matematik öğretmenleri tarafından hazırlanan interaktif konu anlatım videoları ve konu tarama testleri ile desteklenir. Derslig'in etkileşimli yapısı, öğrencilere matematiksel kavramları daha iyi anlama, problem çözme becerilerini geliştirme ve hızlı, doğru hesap yapma yeteneği kazanma imkanı sağlar. 12. sınıf matematik müfredatı, TYT ve AYT gibi sınavlarda çıkan konuları da kapsadığı için sağlam bir temel oluşturarak ilerlemek oldukça önemlidir. Bu nedenle, öğrencilerin 12. sınıfta matematik dersine yoğunlaşması ve ders içeriğini etkili bir şekilde öğrenmeleri önemlidir.

Trigonometri
  • Modül 1: Yönlü Açılar
  • Modül 2: Esas Ölçü
  • Modül 3: Birim Çember
  • Modül 4: Tanjant Fonksiyonu
  • Modül 5: İndirgeme Formülleri
  • Modül 6: Cosinüs Teoremi
  • Modül 7: Periyodik Fonksiyonlar
  • Modül 8: Ters Trigonometrik Fonksiyonlar
Analitik Geometri
  • Modül 9: Analitik DÜzlem
  • Modül 10: Orta Nokta, Ağırlık Merkezi
  • Modül 11: Eğim
  • Modül 12: İki Noktası Bilinen Doğrunun Denklemi
  • Modül 13: Eksenleri Kesen Doğrular
  • Modül 14: Noktanın Doğruya Uzaklığı
Fonksiyonlarda Uygulamalar
  • Modül 15: Fonksiyonlarda Uygulamalar
  • Modül 16: Ortalama Değişim Hızı
  • Modül 17: Tepe Noktası
  • Modül 18: Parabol Denklemi
  • Modül 19: Parabolün En Küçük ve En Büyük Değeri
  • Modül 20: Doğru ile Parabolün Birbirine Göre Durumları
  • Modül 21: Tek ve Çift Fonksiyonlar
  • Modül 22: Simetri
Denklem ve Eşitsizlik Sistemleri
  • Modül 23: İkinci Dereceden İki Bilinmeyenli Denklemler
  • Modül 24: İkinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlikler
  • Modül 25: İşaret Tablosu ve Çözüm Kümesi I
  • Modül 26: İşaret Tablosu ve Çözüm Kümesi II
  • Modül 27: Eşitsizlik Sisteminin Çözüm Kümesi
Çember ve Daire
  • Modül 28: Çember ve Daire
  • Modül 29: Çemberde Kiriş
  • Modül 30: Yay
  • Modül 31: Çemberde İç Açı
  • Modül 32: Çemberde Teğet
  • Modül 33: Teğet Çemberler
  • Modül 34: Dairenin Çevresi
  • Modül 35: Dairede Alan
Uzay Geometrisi
  • Modül 36: Dik Dairesel Silindir
  • Modül 37: Dik Dairesel Koni
Olasılık
  • Modül 38: Koşullu Olasılık
  • Modül 39: Bağımlı ve Bağımsız Olaylar
  • Modül 40: Bileşik Olaylar
Derslig ile 12. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersine adım attığınızda, uzman öğretmenler tarafından hazırlanan özel içeriklerle edebiyatın ve dil bilgisinin derinliklerine ineceksiniz. Ünite bazında ayrılmış içerikler, görsel ve işitsel materyallerle desteklenmiş zengin ders içerikleri, etkileşimli etkinlikler, öğrenmeyi teşvik eden tasarım anlayışı ve güncel soru havuzları gibi avantajlar sizleri bekliyor olacak. Derslig’in sunduğu zengin içeriklerle, edebiyat ve dil bilgisinin sadece ezberlenen bilgilerden öte, gerçek anlamda öğrenilmesini sağlıyoruz. Müfredatımız, edebiyatın farklı türleri olan hikaye, roman, tiyatro gibi konuları yanı sıra dil bilgisi, anlatım teknikleri ve söylem türleri gibi temel konuları da kapsar. Öğrencilere kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunmak için çaba gösteriyoruz.

Giriş
  • Modül 1: Edebiyat ve Toplum İlişkisi
  • Modül 2: Realizm, Natüralizm, Sembolizm, Parnasizm
  • Modül 3: Empresyonizm, Ekspresyonizm, Kübizm, Fütürizm, Dadaizm
Hikaye
  • Modül 4: Cumhuriyet Dönemi'nde Hikaye (1923-1940)
  • Modül 5: Cumhuriyet Dönemi'nde Hikaye (1923-1940)
  • Modül 6: Cumhuriyet Dönemi'nde Hikaye (1940-1960)
  • Modül 7: Cumhuriyet Dönemi'nde Hikaye (1940-1960)
  • Modül 8: Kümeleme ya da Salkım Oluşturma
Şiir
  • Modül 9: Tanzimat Dönemi Edebiyatı
  • Modül 10: Tanzimat II.Dönem Edebiyatı
  • Modül 11: Servetifünun Edebiyatı
  • Modül 12: Fecriati Edebiyatı
  • Modül 13: Saf Şiir Anlayışı
  • Modül 14: Milli Edebiyat (1910-1923)
  • Modül 15: Cumhuriyet'in İlk Dönemlerinde Şiir
  • Modül 16: Türkiye Dışındaki Çağdaş Türk Şiiri
Makale
  • Modül 17: Makale-1
  • Modül 18: Makale-2
  • Modül 19: Makale-3
Roman
  • Modül 22: Cumhuriyet Dönemi Türk Romanı
  • Modül 23: Cumhuriyet Dönemi'nde Roman (1923-1950)
  • Modül 24: Cumhuriyet Dönemi'nde Roman (1950-1980)
  • Modül 25: Dünya Edebiyatında Roman
Tiyatro
  • Modül 26: Tiyatro
  • Modül 27: Cumhuriyet Dönemi'nde Tiyatro (1950-1980)
  • Modül 28: Dünya Edebiyatında Tiyatro
Eleştiri
  • Modül 29: Eleştiri (Tenkit)
  • Modül 30: Cumhuriyet Dönemi Öncesi Eleştiri
Mülakat ve Röportaj
  • Modül 31: Mülakat (Görüşme)
  • Modül 32: Röportaj
Sohbet ve Fıkra
  • Modül 20: Sohbet (Söyleşi)
  • Modül 21: Fıkra (Köşe Yazısı)
Derslig ile 12. sınıf fizik dersine interaktif ve etkileyici bir şekilde adım atmaya hazır olun! Uzman Derslig öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan özel içeriklerle fiziğin derinliklerine inecek ve bilime olan ilginizi daha da artıracaksınız. Video anlatımlar ve interaktif etkinliklerle vektörler, bağıl hareket, Newton'un hareket yasaları gibi konuları ayrıntılı bir şekilde öğrenecek ve günlük yaşamda nasıl uygulandıklarını keşfedeceksiniz. Derslig’in sunduğu kalıcı öğrenme deneyimi ile 12. sınıf fizik müfredatını sağlam bir şekilde kavrayacak ve üniversite sınavlarında da başarı elde edeceksiniz.

Vektörler
  • Modül 1: Vektörler
Bağıl Hareket
  • Modül 2: Bağıl Hareket
  • Modül 3: Sabit Hızlı Cisimlerin Bağıl Hareketi
Newton'un Hareket Yasaları
  • Modül 4: Newton’un Hareket Yasaları – I
  • Modül 5: Newton’un Hareket Yasaları – II
Bir Boyutta ve İki Boyutta Sabit İvmeli Hareket
  • Modül 6: Bir Boyutta Sabit İvmeli Hareket
  • Modül 7: Havasız Ortamda Serbest Düşme
  • Modül 8: Yatay Atış
Enerji ve Hareket
  • Modül 9: İş ve Enerji
  • Modül 10: Sürtünme Kuvvetinin Yaptığı İş
İtme ve Çizgisel Momentum
  • Modül 11: İtme ve Çizgisel Momentum
  • Modül 12: Çizgisel Momentumun Korunumu
  • Modül 13: Esnek Olmayan Çarpışma
Tork ve Denge
  • Modül 14: Tork Kavramı
  • Modül 15: Denge Şartları
  • Modül 16: Paralel Kuvvetler Etkisinde Denge
  • Modül 17: Kütle ve Ağırlık Merkezi
Elektriksel Kuvvet ve Elektrik Alan
  • Modül 19: Elektriksel Kuvvet
  • Modül 20: Noktasal Yüklerin Elektrik Alanı
Elektriksel Potansiyel
  • Modül 21: Elektriksel Potansiyel Enerji
  • Modül 22: Elektriksel Potansiyel
Düzgün Elektriksel Alan ve Sığa
  • Modül 23: Düzgün Elektrik Alan
  • Modül 24: Sığa (Kapasite)
Manyetizma ve Elektromanyetik İndüklenme
  • Modül 25: Manyetik Alan
  • Modül 26: Manyetik Kuvvet
  • Modül 27: Manyetik Akı
  • Modül 28: Öz İndüksiyon Akımı
Basit Makineler
  • Modül 18: Basit Makineler
Alternatif Akım
  • Modül 29: Alternatif Akım
Transformatörler
  • Modül 30: Transformatör
Derslig ile 12. sınıf kimya dersine interaktif ve heyecan verici bir başlangıç yapmaya hazır olun! Uzman Derslig öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan özel içeriklerle kimyanın derinliklerine inerek bilime olan ilginizi daha da artıracaksınız. Video anlatımlar ve interaktif etkinliklerle modern atom teorisi, gazlar, sıvı çözeltiler, kimyasal tepkimelerde enerji ve hız, kimyasal tepkimelerde denge gibi temel kimya kavramlarını detaylı bir şekilde öğrenecek ve günlük yaşamda nasıl uygulandıklarını keşfedeceksiniz. Derslig’in sağladığı kalıcı öğrenme deneyimi ile 12. sınıf kimya müfredatını eksiksiz bir şekilde kavrayacak ve YKS sınavı kimya dersi konularında başarı elde edeceksiniz.

Modern Atom Teorisi
  • Modül 1: Atomun Kuantum Modeli
  • Modül 2: Orbital Türleri ve Şekilleri
  • Modül 3: Değerlik Elektronları ve Değerlik Orbitalleri
  • Modül 4: İyonlaşma Enerjisi
  • Modül 5: Oksit ve Hidroksit Bileşikleri
  • Modül 6: Yükseltgenme Basamağı
Gazlar
  • Modül 7: Gazların Genel Özellikleri
  • Modül 8: Avogadro Yasası
  • Modül 9: Gaz Karışımları
  • Modül 10: Gerçek Gazlar
Sıvı Çözeltiler ve Çözünürlük
  • Modül 11: Çözücü-Çözünen Etkileşimleri
  • Modül 12: Molarite, molalite
  • Modül 13: Koligatif Özellikler
  • Modül 14: Çözeltilerin Sınıflandırılması
  • Modül 15: Çözünürlük
Kimyasal Tepkimelerde Enerji ve Hız
  • Modül 16: Tepkimelerde Enerji Değişimi
  • Modül 17: Bağ Enerjileri
  • Modül 18: Çarpışma Teorisi
  • Modül 19: Tepkime Hızlarının Ölçülmesi
  • Modül 20: Hız Bağıntısının Deneysel Yoldan Belirlenmesi
  • Modül 21: Tepkime Hızını Etkileyen Faktörler
Kimyasal Tepkimelerde Denge
  • Modül 22: Kimyasal Denge
  • Modül 23: Dengeyi Etkileyen Faktörler-1
  • Modül 24: Dengeyi Etkileyen Faktörler-2
  • Modül 25: Dengeyi Etkileyen Faktörler-3
  • Modül 26: Sulu Çözelti Dengeleri
  • Modül 27: Asit ve Bazların Kuvveti
  • Modül 28: Zayıf Asitler ve Zayıf Bazlar
  • Modül 29: Tampon Çözeltiler
  • Modül 30: Nötralleşme Tepkimeleri
  • Modül 31: Çözünme ve Çökelme Dengeleri
  • Modül 32: Çözünürlük Dengesine Etki Eden Faktörler
Derslig ile 12. sınıf biyoloji dersine interaktif bir giriş yapmaya hazır olun! Canlıların gizemlerini keşfederken bilime olan ilginizi daha da artıracaksınız. Denetleyici ve düzenleyici sistemler, duyu organları, destek ve hareket sistemi, sindirim sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi, üriner sistem, üreme sistemi ve embriyonik gelişim, popülasyon ekolojisi gibi temel biyoloji konularını interaktif etkinlikler ve video anlatımlar ile detaylı bir şekilde öğrenecek ve günlük yaşamda nasıl uygulandıklarını keşfedeceksiniz. Derslig’in sunmuş olduğu kalıcı öğrenme deneyimi ile 12. sınıf biyoloji müfredatını sağlam bir şekilde kavrayacak ve biyoloji konusundaki merakınızı daha da artıracaksınız.

Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları
  • Modül 1: Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları-1
  • Modül 2: Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları-2
  • Modül 3: Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları-3
  • Modül 4: Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları-4
  • Modül 5: Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları-5
  • Modül 6: Duyu Organlarının Yapısı ve İşleyişi
Komünite Ekolojisi
  • Modül 27: Komünitenin Yapısına Etki Eden Faktörler
  • Modül 28: Komünitede Türler Arasındaki Simbiyotik İlişkiler
Destek ve Hareket Sistemi
  • Modül 7: Destek ve Hareket Sistemi
  • Modül 8: Kıkırdak Doku
  • Modül 9: Kas Sistemi
  • Modül 10: Kas Enerjisinin Sağlanması
Sindirim Sistemi
  • Modül 11: Sindirim Sistemi
  • Modül 12: Sindirime Yardımcı Olan Yapılar ve Organlar
  • Modül 13: Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları
Dolaşım Sistemi
  • Modül 14: Kalp
  • Modül 15: Kan ile Doku Sıvısı Arasındaki Madde Değişimi
  • Modül 16: Kan Grupları
  • Modül 17: Dolaşım Sistemi Rahatsızlıkları
  • Modül 18: Bağışıklık Sistemleri
Solunum Sistemi
  • Modül 19: Solunum Sisteminin Yapı Görev ve İşleyişi
  • Modül 20: Solunum Sistemi Rahatsızlıkları
Üriner Sistem
  • Modül 21: Üriner Sistemin Yapı Görev ve İşleyişi
  • Modül 22: Homeostasinin Sağlanmasında Böbreklerin Rolü
Üreme Sistemi ve Embriyonik Gelişim
  • Modül 23: Üreme Sisteminin Yapısı, Görevi ve İşleyişi
  • Modül 24: Dişi Üreme Sistemi
  • Modül 25: Menstrual Döngü
  • Modül 26: Üreme Sisteminin Sağlıklı Yapısının Korunması
Popülasyon Ekolojisi
  • Modül 29: Popülasyon Ekolojisi
  • Modül 30: Popülasyonun Yapısı ve Dinamikleri
Derslig ile 12. sınıf tarih dersine katılın ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi yaşayın! Türk Kurtuluş Savaşı, Atatürk İlkeleri, Türkiye Cumhuriyeti tarihi, Avrupa tarihi ve Dünya tarihi gibi önemli konuları interaktif anlatımlar ve zengin içeriklerle derinlemesine öğrenirken, günümüz dünyasına olan etkilerini keşfedeceksiniz. Modül bazında ayrılmış içerikler, uzman öğretmenler tarafından hazırlanmıştır ve video anlatımlar ile interaktif etkinliklerle desteklenmektedir. 12. sınıf tarih dersi konularına odaklanarak, Osmanlı siyaseti, uluslararası ilişkilerde denge stratejisi, devrimler çağında değişen devlet-toplum ilişkileri, sermaye ve emek ilişkileri, XIX. ve XX. yüzyılda değişen gündelik hayat gibi konuları da kapsayan müfredatımızla güçlü bir şekilde öğrenmeye hazır olun. Derslig’in akıllı geri bildirimleriyle 12. sınıf tarih müfredatını kavrayacak ve üniversite sınavlarına hazır hale geleceksiniz.

Dünya Dengeleri Karşısında Osmanlı Siyaseti
  • Modül 1: 1595-1700 Yılları Arasındaki Siyasi Gelişmeler
  • Modül 2: 1595-1700 Yılları Arasındaki Siyasi Gelişmeler
  • Modül 3: Avrupa'da Din Savaşlarından Modern Devlete
  • Modül 4: Fetihlerden Savunmaya
Değişim Çağında Avrupa ve Osmanlı
  • Modül 5: Avrupa'da Değişim Çağı
  • Modül 6: Osmanlı Devleti'nde Değişim
  • Modül 7: Osmanlı Devleti'nde İsyanlar ve Düzeni Koruma Çabaları
  • Modül 8: Ekber ve Erşed Sistemi
Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi
  • Modül 9: XVIII-XX. Yüzyıl Siyasi Gelişmeleri
  • Modül 10: Kırım Savaşı (1853-1856) ve Paris Konferansı (1856)
  • Modül 11: Mehmet Ali Paşa'nın Güç Kazanması
Devrimler Çağında Değişen Devlet Toplum İlişkileri
  • Modül 12: İhtilaller Çağı
  • Modül 13: Sanayi Devrimi
  • Modül 14: Osmanlı Devleti'nde Modern Orduya Geçiş
  • Modül 15: XIX. Yüzyılda Sosyal Hayattaki Değişimler
  • Modül 16: Osmanlı Devleti'nde Demokratikleşme Hareketleri-1
  • Modül 17: Osmanlı Devleti'nde Demokratikleşme Hareketleri-2
  • Modül 18: Üç Tarz-ı Siyaset
Sermaye ve Emek
  • Modül 19: El Emeğinden Makineleşmeye
  • Modül 20: Balta Limanı Antlaşması'nın Osmanlı Devleti'ne Etkisi (1838)
XIX. ve XX. Yüzyılda Değişen Gündelik Hayat
  • Modül 21: Ulus Devlete Giden Süreçte Nüfus
Derslig ile 12. sınıf coğrafya dersine katılın ve interaktif bir öğrenme deneyimi yaşayın! Türkiye coğrafyası, dünya coğrafyası, ekonomik coğrafya, nüfus coğrafyası, siyasi coğrafya gibi temel konuları derinlemesine öğrenirken, günümüz dünyasına olan etkilerini keşfedeceksiniz. Modül bazında ayrılmış içerikler, uzman öğretmenler tarafından hazırlanmıştır ve interaktif etkinliklerle desteklenmektedir. 12. sınıf coğrafya dersi konularına odaklanarak, ekosistemlerin özellikleri ve işleyişi, nüfus politikaları, yerleşmelerin özellikleri, ekonomik faaliyetler ve doğal kaynaklar, kültür bölgeleri, küreselleşen dünya ve çevre sorunları gibi konuları da kapsayan müfredatımızla güçlü bir şekilde öğrenmeye hazır olun. Derslig’in akıllı geri bildirimleriyle 12. sınıf coğrafya müfredatını kavrayacak ve üniversite sınavlarına hazır hale geleceksiniz.

Ekosistemlerin Özellikleri ve İşleyişi
  • Modül 1: Biyoçeşitlilik
  • Modül 2: Biyomlar
  • Modül 3: Ekosistemlerin Unsurları-Enerji Akışı ve Madde Döngüleri
  • Modül 4: Su Ekosistemleri
Nüfus Politikaları
  • Modül 5: Ülkelerin Nüfus Politikaları
  • Modül 6: Türkiye’de Nüfus Politikaları ve Bu Politikaların Etkileri
Yerleşmelerin Özellikleri
  • Modül 7: Şehirlerin Fonksiyonları ve Değişimi-Şehirlerin Etki Alanları
  • Modül 8: Türkiye’de Şehirlerin Fonksiyonları
Ekonomik Faaliyetler ve Doğal Kaynaklar
  • Modül 9: Üretim, Dağıtım ve Tüketimi Etkileyen Faktörler
  • Modül 10: Doğal Kaynaklar ve Ekonomi
Türkiye'de Ekonomi
  • Modül 11: Türkiye'nin Ekonomi Politikaları
  • Modül 12: Türkiye'de Tarım-1
  • Modül 13: Türkiye'de Tarım-2
  • Modül 14: Türkiye'de Tarım-3
  • Modül 15: Türkiye'de Ormancılık
  • Modül 16: Türkiye'de Madencilik
  • Modül 17: Türkiye'de Enerji Kaynakları
  • Modül 18: Türkiye'de Sanayi-1
  • Modül 19: Türkiye'de Sanayi-2
Kültür Bölgeleri
  • Modül 20: İlk Kültür Merkezleri
  • Modül 21: Kültür Bölgelerinin Oluşumu ve Dağılışı
  • Modül 22: Türk Kültürü
Küreselleşen Dünya
  • Modül 23: Küresel Ticaret
  • Modül 24: Uluslararası Turizm
  • Modül 25: Sanayileşme Süreci: Almanya
  • Modül 26: Tarım-Ekonomi İlişkisi: Fransa, Danimarka, Somali, Pakistan
  • Modül 27: Uluslararası Örgütler
Çevre Sorunları
  • Modül 28: Çevre Sorunları ve Türleri
  • Modül 29: Madenler ve Enerji Kaynaklarının Çevresel Etkileri-1
  • Modül 30: Madenler ve Enerji Kaynaklarının Çevresel Etkileri-2
  • Modül 31:Doğal Kaynak Kullanımının Çevresel Etkileri
  • Modül 32: Küresel Çevre Sorunları
Derslig ile 12. sınıf felsefe dersine katılın ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi yaşayın! Felsefe'nin temel konuları olan varoluş, bilgi, ahlak, siyaset gibi kavramlar, özel olarak hazırlanmış video anlatımlarla açıklanır ve etkileşimli etkinliklerle desteklenir. Her bir konu için özel çözüm ipuçları ve uygulamalı testlerle öğrenme sürecinizin kontrolünü elinizde tutun. Felsefe tarihine odaklanarak, M.Ö. 6. yüzyıldan M.S. 2. yüzyıla, 2. yüzyıldan 15. yüzyıla, 15. yüzyıldan 17. yüzyıla, 18. yüzyıldan 19. yüzyıla ve 20. yüzyıla kadar olan felsefe akımlarını detaylı bir şekilde inceleyin. Ayrıca, Türkiye'de felsefi düşünceye katkıda bulunan felsefecileri de öğrenerek, felsefenin Türk düşünce hayatındaki önemini keşfedin. Derslig'in sunduğu zengin içeriklerle felsefe dersini derinlemesine kavrayacak ve kalıcı bir öğrenme deneyimi yaşayacaksınız.

M.Ö. 6.Yüzyıl - M.S. 2.Yüzyıl Felsefesi
  • Modül 1: Felsefenin Ortaya Çıkışı
  • Modül 2: MÖ 6. Yüzyıl-MS 2. Yüzyıl Felsefesinin Ayırıcı Nitelikleri
  • Modül 3: Platon'un Varlık, Bilgi ve Değer Anlayışı
  • Modül 4: Aristoteles'in Varlık, Bilgi ve Değer Anlayışı
M.S. 2. Yüzyıl - M.S. 15. Yüzyıl Felsefesi
  • Modül 5: MS 2. Yüzyıl-MS 15. Yüzyıl Felsefesinin Ortaya Çıkışı
  • Modül 6: Hristiyan Felsefesinin Öne Çıkan Problemleri
  • Modül 7: İslam Felsefesinin Temel Özellikleri ve Öne Çıkan Problemleri
  • Modül 8: İrade Özgürlüğü Problemi
  • Modül 9: İnanç ve Akıl İlişkisi
15. Yüzyıl - 17. Yüzyıl Felsefesi
  • Modül 10: 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesinin Ortaya Çıkışı
  • Modül 11: 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesinde Öne Çıkan Görüşler
  • Modül 12: Hukuk Felsefesi
18. Yüzyıl - 19. Yüzyıl Felsefesi
  • Modül 13: 18. Yüzyıl-19. Yüzyıl Felsefesinin Ortaya Çıkışı
  • Modül 14: Birey-Devlet İlişkisi
  • Modül 15: Varlığın Oluşu
20. Yüzyıl Felsefesi
  • Modül 16: 20. Yüzyıl Felsefesinin Ortaya Çıkışı
  • Modül 17: 20. Yüzyıl Felsefesinin Temel Problemleri ve Akımları
  • Modül 18: Yeni Ontoloji ve Varlık Sorunu
  • Modül 19: Diyalektik Materyalizm ve Değişim Sorunu
  • Modül 20: Türkiye'de Felsefi Düşünceye Katkıda Bulunan Felsefeciler

Sık Sorulan Sorular

MEB kazanım testlerini nereden bulabilirim?
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖSYM):
ÖSYM'nin resmi web sitesinde (https://odsgm.meb.gov.tr/www/kazanim-testleri) her yıl için ilkokuldan liseye kadar tüm derslerin kazanım testlerine ulaşabilirsiniz. Testler PDF formatında indirilebilir ve ücretsizdir
Eğitim Bilişim Ağı (EBA):
EBA'da (https://www.eba.gov.tr) her ders için çeşitli kazanım testleri bulabilirsiniz. Testler interaktiftir ve çevrimiçi olarak çözülebilir.
12. sınıf konularından hangileri üniversite sınavında çıkar?
Sınıf konularının büyük bir kısmı üniversite sınavında (TYT ve AYT) karşınıza çıkar. TYT’de Türkçe, matematik, fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji) ve sosyal bilimler (tarih, coğrafya, felsefe) testleri bulunur. AYT’de ise matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve edebiyat testleri yer alır. 12. sınıfta işlenen temel kavramlar ve bilgiler, bu testlerin temelini oluşturur.
TYT (Temel Yeterlilik Testi):
- Türk Dili ve Edebiyatı: Dil bilgisi, edebiyat tarihi, metin türleri ve kompozisyon konularından sorular gelebilir.
- Tarih: Türk Tarihi ve Dünya Tarihi'ne ait genel bilgiler sınavda yer alabilir.
- Coğrafya: Genel Coğrafya ve Türkiye Coğrafyası konularından sorular çıkabilir.
- Matematik: Temel Matematik konuları arasında fonksiyonlar, eşitsizlikler, cebir, geometri ve istatistik yer alır.
- Fen Bilimleri: Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden genel fen bilimleri konuları test edilebilir.
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Temel dini bilgiler ve ahlak felsefesi konuları sınavda yer alabilir.
AYT (Alan Yeterlilik Testi):
- Matematik: Analitik Geometri, Trigonometri, Diferansiyel ve İntegral Hesap gibi matematik 2 konuları sınavda çıkabilir.
- Fen Bilimleri: Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden daha detaylı ve kapsamlı konular AYT'de test edilir.
- Tarih ve Coğrafya: Türk Tarihi, Dünya Tarihi, Türkiye Coğrafyası ve Bölgesel Coğrafya gibi konulardan sorular gelebilir.
- Edebiyat: Edebiyat Akımları, Eserler ve Yazarlar hakkında bilgi gerektiren konulardan sorular çıkabilir.
Unutulmamalıdır ki, her öğrencinin sınav stratejisi ve tercihleri farklı olabilir. Bu nedenle, hangi derslerden hangi konuların çıkabileceğini belirlemek ve buna göre hazırlık yapmak önemlidir.
Mezuna kalmak ne demek?
12. sınıfta kalma, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren geri döndü. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karara göre, altıdan fazla dersten başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulaması da sona erdi.
"Mezuna kalmak", genellikle lise veya üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için kullanılan bir terimdir. Bir öğrenci, lise son sınıfta veya üniversiteye giriş sınavlarına hazırlandığı bir yılda beklediği sonucu elde edemezse, bir sonraki sene tekrar aynı sınavlara hazırlanmak ve bu sınavlardan başarılı olmak amacıyla bir sene daha vakit ayırmayı tercih edebilir. Bu durumda, öğrenci "mezuna kalmış" olur.
Mezuna kalan öğrenci, bir sonraki sene tekrar aynı sınavlara hazırlanarak, eksikliklerini gidermeye ve daha iyi bir performans sergilemeye çalışır. Bu süre zarfında genellikle özel dersler alabilir, öğrenciye uygun hazırlık kitapları kullanabilir veya kurslara katılabilir. Mezuna kalmak, öğrencilere daha fazla zaman ve fırsat sağlayarak hedeflerine daha iyi hazırlanma imkanı sunar.