Derslig Pro ile Ders Başarını Arttır, LGS Hazırlığına Erkenden Başla!
Öğrencilerin dersleri daha iyi anlaması ve öğrenilen konuları pekiştirmesi için yapay zeka desteğiyle tasarlanmış Derslig, her öğrencinin öğrenme yolculuğunu desteklemek amacıyla animasyonlu konu anlatımları, interaktif etkinlikler ve zengin içerikleri ile oyunlaştırılmış öğrenme deneyimi sunan bir eğitim platformudur.
Animasyonlu Konu Anlatımı
233
Animasyonlu Konu Anlatımı
İnteraktif Etkinlik
4660
İnteraktif Etkinlik
İnteraktif Yeni Nesil Soru
699
İnteraktif Yeni Nesil Soru
Video Çözümlü Yeni Nesil Soru
1741
Video Çözümlü Yeni Nesil Soru
Kazanım Ağacı
63
Kazanım Ağacı
Konu Tarama Sınavı
53
Konu Tarama Sınavı
İnteraktif Yazılılar
36
İnteraktif Yazılılar
Türkiye Geneli Online Deneme
6
Türkiye Geneli Online Deneme
İnternet bağlantısı olan her cihazdan sınırsız erişim sağlayabilirsin!
Yapay Zeka Destekli Güçlendirme Merkezi
Ek Kurulum Gerektirmez

7. Sınıf Eğitim Paketlerimiz

7. SINIF + LGS HAZIRLIK
LGS 2025 Ultimate Paket
AYLIK BİRİM FİYAT
1068
,
67
(12 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺14427
(Tek çekime özel %10 indirim)
7. SINIF + LGS HAZIRLIK
15 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
166
(12 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺2241
(Tek çekime özel %10 indirim)
7. SINIF
12 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
180
(12 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1944
(Tek çekime özel %10 indirim)
7. SINIF
3 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
430
(3 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1290
7. SINIF
1 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
599
Animasyonlu Konu Anlatımları
Derslig’deki animasyonlu konu anlatımı, online eğitim içeriklerini güncel müfredatla uyumlu hale getirerek öğrencilere etkili bir öğrenme deneyimi sunar. Konular, öğrencilerin sınıf seviyeleri ve öğrenme ihtiyaçlarına özel olarak hazırlanır. Öğrenciler, öğretici ve akılda kalıcı animasyonlar eşliğinde konuları sıkılmadan ve eğlenerek öğrenirler. Animasyonlu konu anlatımı, bilgilerin unutulmaz olmasını sağlar ve tam öğrenme sürecini destekler. Derslig’deki animasyonlu konu anlatımı ile öğrenciler, dersleri daha etkili ve keyifli bir şekilde kavrarlar.
1864 dk
Konu Anlatımı Süresi
233 video
Animasyonlu Video Sayısı
Video İçi Sorular
Derslig’de öğrenme deneyimini daha etkili ve etkileşimli hale getirmek için konu anlatım videolarımızda yer alan video içi sorular, öğrencilerin pasif dinleyici konumundan çıkarak aktif bir şekilde sürece dahil olmalarını sağlar. Henüz bilgiler taze iken ekrana gelen sorular, öğrencilerin konuları anlayıp anlamadıklarını kontrol etmelerine yardımcı olur. Bu interaktif öğrenme aracı sayesinde öğrenciler, konu anlatımı esnasında soruları cevaplayarak kalıcı öğrenmeyi yüksek oranda sağlarlar. Derslig’de video içi sorular, öğrencilerin öğrenme sürecine katılımını artırır ve bilgilerin daha etkili bir şekilde pekiştirilmesine olanak tanır.
606 video
Video İçi Soru Sayısı
Yeni Nesil Sorular İçeren Testler
Merkezi sınavlara hazırlık yapan öğrenciler yeni nesil dediğimiz, soruluş şekli itibariyle biraz karmaşık ve bilgiye dayalı soru tipleri ile karşılaşmaktadırlar. Derslig’de her kazanım ile alakalı konuları tamamlayıcı nitelikte olan ve içeriği büyük oranda yeni nesil sorulardan oluşan testler bulunmakta. Bu testler, öğrencilere farklı bir perspektif sunarak bilgiyi sadece öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda yorumlama ve uygulama becerilerini de pekiştirmelerine yardımcı olur. Sorular, uzun metinler ve görsellerle desteklenerek, öğrencilere gerçek sınav deneyimine daha yakın bir hazırlık imkanı sunar.
İnteraktif Etkinlikler
Yeni öğrenilen her bilgi yeterince pratik yapılmadığında hızlıca unutulur. Ayrıca konunun tüm uç noktaları ile anlaşılabilmesi için çok sayıda soru pratiği yapılması gerekir. Derslig’de konu anlatımı modülünde öğrenilen bilgiler interaktif etkinliklerle pekiştirilir ve kalıcı hale getirilir. Sürükle bırak ve boşluk doldurma şeklinde oyunlaştırılmış bir yapıda sunulan içerikler, 7. sınıf bir öğrencinin sıkılmadan konuları öğrenmesini sağlayacak şekilde kurgulanmıştır.
touch--interaction
3029 etkinlik
Toplam İnteraktif Etkinlik Sayısı
Akıllı Veli Asistanı
Derslig Akıllı Veli Asistanı, çocuğunuzun eğitim sürecini daha etkili bir şekilde takip etmeniz için tasarlanmış bir özelliktir. Bu asistan, günlük SMS raporları ile çocuğunuzun bir önceki gün hangi konuları ne kadar çalıştığını, eksikleri ve başarı durumunu anında cebinize getirir. Ayrıca, Derslig PRO satın almış ancak kullanmayan öğrencilere haftalık hatırlatmalar göndererek platform kullanımını artırır. Bu sayede, çocuğunuzun eğitim başarısını yakından takip edip ona en iyi desteği sağlayabilirsiniz.
Güçlendirme Merkezi
Öğrencilerin Derslig üzerinden çözdükleri deneme sınavı ve KTT’lerin sonuçlarını analiz eden yapay zeka, en çok çalışılması gereken konuları belirler, bu konuların önceliklendirmesini yapar. Belirlenen konulardaki başarı yüzdesine göre içerik görevleri oluşturur. Bu görevlerin tamamı bir program olarak öğrenciye sunulur. Güçlendirme sayfasında öğrenciye özel çıkarılan program tamamlandığında öğrencinin çözdüğü sınavdaki puanlarının ne kadar artacağı belirtilir ve çalışma performansına göre başarı rozetleri açılır. “Konu eksiklerimi kısa sürede nasıl tamamlarım” diye düşünen öğrenciler, güçlendirme merkezi sayesinde ders başarılarında belirgin bir artış sağlayabilirler.
İstatistikler
Derslig’de öğrencilerin tüm çalışma verileri titizlikle kaydedilir ve İstatistikler sayfasında kapsamlı bir şekilde sunulur. Bu sayfa, öğrencilere hangi derslerde ne kadar süre harcadıklarını, toplamda kaç soru çözdüklerini, derslerin konularına göre tamamlanma oranlarını ve başarı oranlarını takip etme imkanı sağlar. Ayrıca, haftalık değerlendirme raporları, deneme sınavı sonuçları, lig durumu ve genel puanlar gibi önemli bilgilere kolayca erişebilirsiniz. İstatistikler sayfası, çalışmalarınızı toplu olarak izleyebileceğiniz ve kendinizi motive edebileceğiniz bir alan olarak tasarlanmıştır. Derslig olarak sizin başarınızı takip etmek ve gelişiminizi desteklemek bizim önceliğimizdir.
İnteraktif Yazılılar
Derslig Pro kullanıcılarına özel olarak hazırlanan interaktif yazılılar, okullardaki yazılı sınavlara daha etkin bir şekilde hazırlanmanızı sağlıyor. MEB müfredatına %100 uyumlu olan interaktif yazılılar uzman eğitmenler tarafından kolay, orta ve zor seviyelerinde hazırlanmakta. Sürükle bırak, boşluk doldurma ve çoktan seçmeli sorulardan oluşan interaktif yazılılar, ders başarınızı artırarak konu tekrarı yapmanızı ve okuldaki yazılı sınavdan yüksek not almanızı sağlar. Her bir sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir ve yanlış cevaplarınıza özel geri bildirimler alarak hatalarınızı anlama ve düzeltme şansınız olur. Derslig PRO kullanıcılarının ÜCRETSİZ olarak erişimine sunulan yazılı modülümüz sayesinde sınıfın en başarılı öğrencileri arasına siz de gireceksiniz.
36 yazılı
İnteraktif Yazılı Sayısı
Deneme Sınavları
Derslig’deki deneme sınavları, öğrencilere bilgi ölçümünün ötesinde zaman yönetimi, kaygı ve stresin üstesinden gelme becerilerini geliştirme imkanı sunuyor. KDS, KTT ve genel katılımlı kurumsal denemelerle zenginleşen sınavlar, öğrencilere eksikleri ve ihtiyaçları konusunda değerli geri bildirimler sağlıyor. Yapay zeka destekli güçlendirme merkezi ile bireyselleştirilmiş öğrenme programlarına erişim imkanı sunan deneme sınavları, aynı zamanda öğrenciler arasında rekabeti teşvik ederek motivasyonu artırıyor. Derslig olarak her öğrencinin öğrenme sürecini özel olarak ele alıyor ve deneme sınavlarıyla başarıya giden yolda rehberlik ediyoruz.
17 deneme
Deneme Sınavı Sayısı
Kazanım Ağacı
Derslig’deki Kazanım Ağacı, öğrencilerin sınav hazırlıklarında kendilerini değerlendirmeleri ve geliştirmeleri için güçlü bir araçtır. Sınavlara hazırlık sürecinde, deneme sınavlarındaki yanlış ve boş cevaplarınızı konulara göre ayırarak zayıf noktalarınızı belirleyebilir ve bu alanlarda eksikliklerinizi gidermek için hedefli bir çalışma yapabilirsiniz. Derslig Pro’da sunulan Kazanım Ağaçları, kolay, orta ve zor seviyelerdeki sorularla öğrencilere nokta atışı bir değerlendirme yapma imkanı sunar. Bu sayede öğrenciler, hangi bilgi ve becerilere daha fazla odaklanmaları gerektiğini net bir şekilde görebilir ve eksikliklerini gidermek adına etkili bir öğrenme süreci geçirebilirler.
Eğitici Oyunlar
Derslig’de öğrenmeyi eğlenceli bir deneyime dönüştürmek için tasarlanmıştır eğitici oyunlar da bulunmakta . Sıkıcı ders çalışma rutininizden kurtulmak istediğinizde, anasayfadaki menüden oyunlar butonuna tıklayarak eğitici ve eğlenceli oyunlarımızı keşfedebilirsiniz. Her yaş ve seviyeye uygun oyun seçenekleri ile öğrenme sürecinizi daha etkileşimli ve rekabetçi hale getirerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Derslig öğrencilere, sadece bilgi değil, aynı zamanda keyif dolu bir öğrenme serüveni sunar!
8 oyun
Toplam Oyun Sayısı
Kullanıcı Geçmişi
Derslig’de yaptığınız her etkinliğin zamanı, başarı oranı ve puanı detaylı bir şekilde kaydedilir. İçerikleri ne kadar sürede tamamladığınızı veya hangi başarı oranlarına ulaştığınızı öğrenmek isterseniz, kullanıcı geçmişi menüsüne tıklayarak bu bilgilere hızlıca erişebilirsiniz. Bu özellik sayesinde, geçmiş çalışmalarınıza dönüp "Şu konuyu ne zaman çalışmıştım?" ya da "Dün hangi konulara odaklanmıştım?" gibi soruların yanıtlarını kolaylıkla bulabilir, önceki başarılarınızı gözden geçirerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz.
Çalışma Odaları
Çalışma odaları, öğrencilerin Derslig dışında da düzenli çalışma yapmalarını sağlamak ve daha etkili bir ders çalışma alışkanlığı geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla tasarlanmış bir zaman yönetimi modülüdür. Bu özellik, süreli çalışma alışkanlığına sahip öğrencilere yönelik geliştirilmiş ve çalışma süresini puan sistemine dönüştüren oyunlaştırılmış bir yapısı bulunmaktadır. Test kitabınızdan soru çözerken veya kitap okurken bu modülü kullanabilirsiniz. Çalışma süresi sonunda elde ettiğiniz puanları toplamak için puan topla butonuna basmayı unutmayın :)
Ligler
Derslig’de öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve rekabeti teşvik etmek amacıyla çeşitli ligler bulunmaktadır. Her sınıf seviyesinde kendi içerisinde Çaylak, Süper ve Şampiyonlar ligi olmak üzere 3 lig bulunur. Öğrencilerin çalışma performansına göre liglerde seviye atlayabilirsiniz. Aylık ve tüm zamanlar şeklinde 2 farklı sıralama ile liglerdeki sıralamalar değişmekte. Aylık sıralamada ilk 10’a giren öğrenciler özel lig rozetleri kazanırken, okullar arası ligde Türkiye birincisi olan okula bir kupa gönderilir. Oyunlaştırılmış ligler modülümüz ile, öğrencilere hem bireysel hem de okul bazında heyecan verici bir rekabet deneyimi sunmayı amaçlıyoruz.
3 lig
Toplam Lig Sayısı
Soru & Cevap Sayfası
Ders çalışırken karşılaştığınız sorulara çözüm bulmak için Derslig’in Soru&Cevap modülünü kullanabilirsiniz. Panelinizdeki menü bölümünden Soru&Cevap butonuna tıklayarak ulaşabileceğiniz bu sayfa üzerinden görsel veya yazılı olarak ücretsiz sorularınızı sorabilir ve kısa süre içinde platformdaki diğer öğrenciler ve öğretmenlerden cevap alabilirsiniz. Sorularınıza doğru cevap veren kullanıcılara puan vererek onların ligde yükselmelerini sağlayabilir ve Derslig topluluğu içinde etkileşimde bulunabilirsiniz.
Ek Çalışma Materyalleri
Derslig’de konuların daha iyi anlaşılması ve bilgilerin pekiştirilmesi için öğrencilerin öğrenme stilleri dikkate alınarak çeşitli ek çalışma materyalleri sunulur. Derslig’de animasyonlu konu anlatımları, interaktif etkinlikler, konu tamamlama testleri, kazanım ağaçları ve ünite değerlendirme sınavlarına ek olarak kolay-orta-zor şeklinde seviyelendirilmiş online mini testler, uzman eğitimcilerin hazırladıkları yazdırılabilir konu özetleri ve çalışma kağıtları bulunmaktadır. Bir öğrencinin ders başarısının üst düzeye çıkarılması adına Derslig olarak içeriklerimizi sürekli güncelliyoruz ve ihtiyaç duyulan akademik desteği teknolojiyi ve yapay zekayı kullanarak sunmaya devam ediyoruz.

Bizim hakkımızda ne diyorlar?

Öncelikle merhaba, uygulama çok güzel. Ben Derslig'in içeriklerini çok beğendim. Özellikle de soruları yeni nesil soru anlayışına çok uyuyor. Herkese indirmesini tavsiye ederim. Platformu ben çok beğendim 😍😍😍😍😍😍

Ayşe Yılmaz
7. Sınıf Öğrencisi
Şöyle söyleyeyim, platform efsane ötesi! Platform ile dershanem aracılığıyla tanıştım ve indirdiğime hiç pişman olmadım :)) Bence diğer uygulamalara boşu boşuna para vermektense bu uygulamaya verin, en azından verdiğiniz parayı hak ediyor. Uygulamada denemeler, konu anlatımları, testler, oyunlar mevcut. Bir öğrenci bundan fazlasını istemez zaten ✨️✨️ Ayrıca süre ayarlayıp o süre içinde soru çözerek puan kazanıyorsunuz. Herkese açık kendi sorularımızı sorup cevaplayabiliyoruz, çözemediğimiz sorulara ipucu istiyoruz. Harika!

Ecrin Özalp
7. Sınıf Öğrencisi
Platformunuzu oğlumla uzun süredir severek kullanıyoruz. Konular anlaşır ve eğlenceli şekilde anlatılıyor. Sorular günümüz eğitim sistemine oldukça uygun. Oğlumun sıkılmadan, yeter artık demeden dersleri dinlemesi beni çok mutlu ediyor. Ne yapmış, nerede eksiği var gönderdiğiniz mesajlarla takip etmem ayrıca çok güzel. Eğitim koçunuz Nurcan hanım da oldukça ilgili. Kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum. Üyeliğimizi bu yıl da yeniledik.

Nazik Baloğlu
7. Sınıf Öğrenci Velisi
Bravo 👍👍👍👍 Derslig'i kim düşünmüş kim yapmışsa ellerine sağlık! Çok güzel bir platform! Bir öğrencinin ihtiyacı olan her şey var:)

Ramazan Burkay
7. Sınıf Öğrencisi
Bu platform M-Ü-K-E-M-M-E-L 👍 Ders çalışırken çok sıkılıyordum ama Derslig ile sıkılmadan soru çözüyor ve animasyonlu konu anlatım videoları izleyebiliyorum. Herkese tavsiye ederim.

Murathan Altıyaprak
7. Sınıf Öğrencisi

7. Sınıf Dersleri

Derslig, güncel müfredata uygun şekilde ve zengin içerikleriyle 7. sınıf matematik konularını öğrencilere etkileşimli bir şekilde öğretmeyi hedefler. Hayatın içinden örnekler sunarak, matematik konularını anlamlandırmaya odaklanır. Animasyonlar ve interaktif içerikler, öğrencilere konuları eğlenceli bir şekilde kavratır. Derslig, her konudan alınan puanlar ve rozetlerle öğrenmeyi oyunlaştırarak öğrencilerin motive olmasını sağlar. Derslig’in interaktif yapısı, öğrencilerin matematikle olan ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olur. Yeni nesil sınav sistemine uygun olarak hazırlanan içeriklerle öğrenciler, matematik dersine eğlenceli bir perspektiften yaklaşarak başarıya ulaşırlar.

Tam Sayılarla İşlemler
  • Tam Sayılarla Toplama İşlemi
  • Tam Sayılarla Toplama İşlemi Özellikleri
  • Tam Sayıların Tekrarlı Çarpımı
  • Tam Sayı Problemleri
  • Tam Sayılarla Bölme İşlemi
  • Tam Sayılarla Çarpma İşlemi
  • Tam Sayılarla İşlemler Genel İçerikler
  • Tam Sayılarla Çıkarma İşlemi
Rasyonel Sayılar
  • Rasyonel Sayılar
  • Rasyonel Sayıların Ondalık Gösterimi
  • Ondalık Gösterimleri Rasyonel Sayıya Çevirme
  • Rasyonel Sayılarda Sıralama
  • Rasyonel Sayılar Genel İçerikler
Rasyonel Sayılar ile İşlemler
  • Rasyonel Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri
  • Rasyonel Sayılarla Problemler
  • Rasyonel Sayılar ile İşlemler Genel İçerikler
  • Rasyonel Sayıların Kare ve Küpleri
  • Rasyonel Sayılarda Çok Adımlı İşlemler
  • Rasyonel Sayılarla Çarpma İşlemi
  • Rasyonel Sayılarla Bölme İşlemleri
Cebirsel İfadeler
  • Sayı Örüntüleri
  • Cebirsel ifadeler Genel İçerikler
  • Cebirsel İfadelerde Toplama ve Çıkarma İşlemi
  • Cebirsel İfadelerde Çarpma İşlemi
  • Cebirsel İfadeler Genel İçerikler
Eşitlik ve Denklem
  • Eşitliğin Korunumu
  • Denklem Kurma ve Denklem Çözümü
  • Denklemlerde Problemler
  • Eşitlik ve Denklem Genel İçerikler
Oran ve Orantı
  • Oran & Orantı
  • Doğru Orantı
  • Orantı Sabiti
  • Ters Orantı
  • Doğru ve Ters Orantı Problemleri
  • Oran ve Orantı Genel İçerikler
Yüzdeler
  • Yüzdeler
  • Bir Sayıyı Başka Bir Sayının Yüzdesi Olarak Yazma
  • Belirli Bir Yüzde ile Artırmaya veya Azaltmaya Yönelik Hesaplamalar
  • Yüzde İle İlgili Problemler
  • Yüzdeler Genel İçerikler
Doğrular ve Açılar
  • Açılar ve Açıortay Çizme
  • Açıların Birbirine Göre Durumları
  • Doğrular ve Açılar Genel İçerikler
Çokgenler
  • Düzgün Çokgenlerin Kenar ve Açıları
  • Paralelkenar ve Eşkenar Dörtgen
  • Yamuk
  • Eşkenar Dörtgen ve Yamuğun Alanı
  • Alan Problemleri
  • Dikdörtgen ve Kare
  • Çokgenler Genel İçerikler
Çember ve Daire
  • Çember
  • Çember ve Çember Parçasının Uzunluğu
  • Daire ve Daire Diliminin Alanı
  • Çember ve Daire Genel İçerikler
Veri Analizi
  • Çizgi Grafiği
  • Aritmetik Ortalama, Ortanca ve Tepe Değer
  • Daire Grafiği
  • Verileri Sütun Daire veya Çizgi Grafiği ile Gösterme
  • Veri Analizi Genel İçerikler
Cisimlerin Farklı Yönlerden Görünümleri
  • Cisimlerin Farklı Yönlerden Görünümleri ve Yapıların Oluşumu
  • Cisimlerin Farklı Yönlerden Görünümleri genel İçerikler
Derslig, 7. sınıf Fen Bilimleri dersini öğrencilere etkileşimli ve ilgi çekici bir şekilde öğretmeyi hedefler. Fen bilgisi, doğayı anlamak ve bilimsel düşünceyi geliştirmek adına önemli bir ders olduğundan, Derslig’in zengin animasyonlar ve interaktif içeriklerle desteklenen modülü, öğrencilere konuları keyifli bir şekilde kavratmaya çalışır. Doğadan alınan örnekler, gerçek hayattan uygulamalar ve öğrencilerin etkileşime geçebileceği etkileşimli etkinlikler, Fen Bilimleri dersini daha anlaşılır ve eğlenceli hale getirir. Derslig’in oyunlaştırılmış yapısı, her başarıya ulaşılan adımda öğrencilere duyulan özgüveni artırırken, yeni nesil sınav sistemine uygun içerikleriyle de öğrencileri başarıya taşımayı hedefler.

Güneş Sistemi ve Ötesi
  • Uzay Araştırmaları
  • Gök Cisimleri
  • Güneş Sistemi ve Ötesi Genel İçerikler
  • Galaksi ve Evren
Hücre ve Bölünmeler
  • Hücre
  • Mitoz
  • Mayoz
  • Hücre ve Bölünmeler Genel İçerikler
Kuvvet ve Enerji
  • Kütle ve Ağırlık
  • İş
  • Kinetik Enerji
  • Potansiyel Enerji
  • Enerji Dönüşümleri
  • Sürtünme Kuvveti
  • Kuvvet ve Enerji Genel İçerikler
Saf Madde ve Karışımlar
  • Maddenin Tanecikli Yapısı
  • Saf Madde
  • Karışımlar
  • Karışımların Ayrışması
  • Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
  • Saf Madde ve Karışımlar Genel İçerikler
Işığın Madde ile Etkileşimi
  • Işığın Yayılması
  • Aynalar
  • Işığın Kırılması
  • Mercekler
  • Işığın Madde İle Etkileşimi Genel İçerikler
Canlılarda Üreme, Büyüme ve Gelişme
  • İnsanda Üreme
  • Eşeyli ve Eşeysiz Üreme
  • Bitkilerde Üreme, Büyüme ve Gelişme
  • Hayvanlarda Üreme, Büyüme ve Gelişme
  • Canlılarda Üreme, Büyüme ve Gelişme Genel İçerikler
Elektrik Devreleri
  • Ampullerin Bağlanma Şekilleri
  • Elektrik Akımı ve Ohm Kanunu
  • Elektrik Devreleri Genel İçerikler
Derslig, 7. sınıf Türkçe dersini öğrencilere etkileşimli ve eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçlayan zengin bir içerik yapısına sahiptir. Türkçe, dilbilgisi kuralları ve sözel beceriler açısından yoğun bir ders olduğundan, öğrencilere klasik metotlardan farklı alternatif öğrenme araçları sunmak oldukça önemlidir. Hikayeleştirilmiş animasyonlar ve görsel anlatımlar, dil bilgisini anlamlandırmak için öğrencilere keyifli bir ders çalışma deneyimi sunar. Derslig’in interaktif yapısı, her doğru cevapla kazanılan puanlar, ligler ve rozetlerle öğrenmeyi oyunlaştırarak öğrencilerin motivasyonunu artırır. Derslig, yeni nesil sınav sistemine uygun içerikleriyle öğrencilere başarıya giden yolda rehberlik eder.

Sözcükte Anlam
  • Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam
  • Sözcükler Arası Anlam İlişkileri
  • Kelime ve Kelime Gruplarının Anlamı
  • Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler
  • Dilimize Yerleşmemiş Yabancı Kelimeler
  • Sözcükte Anlam Genel İçerikler
Cümlede Anlam
  • Öznel ve Nesnel Cümleler
  • Neden, Amaç ve Koşul Cümleleri
  • Cümlede Kavram ve Duygular
  • Cümlede Anlam
  • Örtülü Anlam
  • Cümlede Anlam Genel İçerikler
Paragrafta Anlam
  • Metnin Konusu ve Anahtar Kelimeler
  • Metnin Başlığı
  • Metnin Ana Düşüncesi
  • Metnin Yardımcı Düşünceleri
  • Hikâye Unsurları, Anlatıcı Türleri, Gerçek ve Kurgusal Unsurlar
  • Metinde Soru
  • Metnin Bölümleri, Metin Oluşturma ve Metin Tamamlama
  • Yönlendirici İfadeler
  • Anlatıcı Biçimleri ve Düşünceyi Geliştirme Yolları
  • Metnin Dil Anlatım ve Özellikleri
  • Metin Karşılaştırma
  • Görsel Yorumlama ve Grafik Okuma
  • Paragrafta Anlam Genel İçerikler
Söz Sanatları
  • Karşıtlık, Abartma, Konuşturma ve Kişileştirme
  • Söyleşi, Günlük, Otobiyografi ve Biyografi
  • Söz Sanatları Genel İçerikler
Fiiller
  • Fiillerin Anlam Özellikleri
  • Haber Kipleri, Dilek Kipleri ve Kişi Ekleri
  • Fiillerde Olumsuz, Soru Çekimi ve Anlam Kayması
  • Fiillerde Yapı
  • Ek Fiil
  • Fiiller Genel İçerikler
Zarflar
  • Durum, Zaman, Yer Yön, Miktar ve Soru Zarfları
  • Zarflar Genel İçerikler
Anlatım Bozuklukları
  • Anlatım Bozuklukları
  • Anlatım Bozuklukları Genel İçerikler
Yazım Kuralları
  • Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler
  • De, Ki ve Mi’nin Yazımı
  • Birleşik Kelimelerin Yazımı
  • Yazım Kuralları Genel İçerikler
  • Kısaltma, Sayıların Yazımı ve Yazımı Karıştırılan Sözcükler
Noktalama İşaretleri
  • Nokta, Virgül , İki Nokta, Noktalı Virgül ve Üç Nokta
  • Soru, Ünlem, Tırnak, Kesme, Yay Ayraç, Kısa ve Uzun Çizgi, Eğik Çizgi
  • Noktalama İşaretleri Genel İçerikler
Sözel Mantık
  • Sözel Mantık ve Muhakeme
  • Sözel Mantık Genel İçerikler
Deyimler ve Atasözleri
  • Atasözleri ve Özdeyişler
  • Deyimler
  • Deyimler ve Atasözleri Genel İçerikler
Derslig, 7. sınıf Sosyal Bilgiler dersini öğrencilere etkileşimli bir şekilde sunarak, konuları anlamlandırmayı ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirmeyi hedefler. Tarihi olayları ve coğrafi konuları, görsel anlatımlar, interaktif etkinlikler ve animasyonlar aracılığıyla öğrencilere daha yakından tanıma fırsatı sunar. Bu eğlenceli ve etkileşimli öğrenme deneyimi, öğrencilere sadece bilgi kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda tarih ve coğrafyayla daha derinlemesine bir bağ kurmalarına olanak sağlar. Görsel ve interaktif içeriklerle desteklenen animasyonlar, öğrencilere karmaşık konuları anlama ve akılda kalıcı öğrenme imkanı tanır.

Birey ve Toplum
  • Medyanın Hayatımızdaki Yeri
  • Kitle İletişim Özgürlüğü
  • İletişim ve Olumlu İletişim Unsurları
  • Birey ve Toplum Genel İçerikler
Kültür ve Miras
  • Osmanlı'dan Kalan Mirasımız
  • İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın
  • Değişen Dünya'da Değişen Osmanlı
  • Beylikten Cihan Devletine
  • Avrupa'da Uyanış
  • Kültür ve Miras Genel İçerikler
İnsanlar, Yerler ve Çevreler
  • Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü
  • Türkiye'nin Nüfus Özellikleri
  • Göç ve Sonuçları
  • Geçmişten Günümüze Yerleşme
  • İnsanlar, Yerler ve Çevreler Genel İçerikler
Bilim, Teknoloji ve Toplum
  • Özgür Düşüncenin Bilime Katkısı
  • Kil Tabletlerden Akıllı Tabletlere
  • Her Yenilik Geleceğimize Katkıdır
  • Bilimin Öncüleri
  • Bilim, Teknoloji ve Toplum Genel İçerikler
Üretim Dağıtım Ve Tüketim
  • Vakıf Demek Medeniyet Demek
  • Toprak Ana
  • Meslek Edindiren Kurumlar
  • Hayalimdeki Meslek
  • Geçmişten Günümüze Üretim Araçları
  • Dijital Dünya
  • Üretim, Dağıtım ve Tüketim Genel İçerikler
Etkin Vatandaşlık
  • Demokrasinin Temel İlkeleri ve Tarihsel Gelişimi
  • Türklerde Demokrasinin Gelişimi
  • Atatürk ve Demokrasi
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin Temel Nitelikleri
  • Hakimiyet Milletindir
  • Etkin Vatandaşlık Genel İçerikler
Küresel Bağlantılar
  • Yurtta Barış Dünyada Barış ve Ekonomiye Yön Veren Kuruluşlar
  • Küresel Sorunlara Çözüm Buluyorum
  • Küresel Bağlantılar Genel İçerikler
İngilizce, dil öğreniminde önemli bir yer tuttuğundan, Derslig’in hikayeleştirilmiş animasyonlar, görsel anlatımlar ve interaktif etkinliklerle desteklenen modülü, öğrencilere dil bilgisini ve kelime bilgisini etkili bir şekilde öğrenme fırsatı sunmaktadır. Konular, günlük yaşamdan örneklerle desteklenerek öğrencilerin dil becerilerini güçlendirmeleri hedeflenmektedir. Derslig’in oyunlaştırılmış yapısı, her başarıya ulaşmanın öğrencilere kazandırdığı motivasyonla İngilizce öğrenimini daha keyifli hale getirir. Ayrıca, yeni nesil sınav sistemine uygun içerikleriyle öğrencileri başarıya ulaştırmak için ideal bir ortam sunar.

Appearance and Personality
  • Describing Characters & People (Making Simple Inquiries)
  • Making Simple Comparisons (Giving Explanations/Reasons)
  • Appearance and Personality Genel İçerikler
Sports
  • Talking About Routines and Daily Activities
  • Describing What People Do Regularly
  • Sports Genel İçerikler
Biographies
  • Talking About Past Events (Making Simple Inquiries)
  • Telling The Time, Days and Dates
  • Biographies Genel İçerikler
Wild Animals
  • Describing The Frequency Of Actions
  • Making Simple Inquiries & Making Simple Suggestions
  • Talking About Past Events (Giving Explanations/Reasons)
  • Wild Animals Genel İçerikler
Television
  • Describing What People Do Regulary & Expressing Preferences
  • Stating Personal Opinions & Talking About Past Events
  • Television Genel İçerikler
Celebrations
  • Making Simple Suggestions (Accepting and Refusing)
  • Making Arrangements and Sequencing The Actions
  • Expressing Needs and Quantity
  • Celebrations Genel İçerikler
Dreams
  • Making Predictions
  • Dreams Genel İçerikler
Public Buildings
  • Giving Explanations and Reasons
  • Public Building Genel İçerikler
Environment
  • Describing Simple Processes
  • Expressing Obligation
  • Giving Explanations and Reasons
  • Environment Genel İçerikler
Planets
  • Making Simple Comparisons
  • Talking About Past Events
  • Making Simple Inquiries
  • Planets Genel İçerikler
7. sınıf din kültürü dersi, dinin temel kavramlarından ibadetlere, ahlaki değerlerden tarihsel perspektiflere kadar geniş bir yelpazedeki konuları öğrencilere etkileşimli bir şekilde sunmayı amaçlar. Derslig, hikayeleştirilmiş animasyonlar ve sunduğu özel içerikler, öğrencilere din kültürü dersini daha anlamli ve ilgi çekici bir hale getirerek öğrenme sürecini güçlendirir.

Melek ve Ahiret İnancı
  • Görünen, Görülemeyen Varlıklar ve Melekler
  • Dünya ve Ahiret Hayatı - Ahiret Hayatının Aşamaları
  • Ahiret İnancının İnsan Davranışlarına Etkisi
  • Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. İsa (a.s.)
  • Nâs Suresi ve Anlamı
  • Melek ve Ahiret İnancı Genel İçerikler
Hac ve Kurban
  • İslam’da Hac İbadeti ve Önemi
  • Umre ve Önemi
  • Kurban İbadeti ve Önemi
  • Hz. İsmail (a.s.) - En’âm Suresi 162. Ayet
  • Hac ve Kurban Genel İçerikler
Ahlaki Davranışlar
  • Güzel Ahlaki Tutum ve Davranışlar – 1
  • Güzel Ahlaki Tutum ve Davranışlar – 2 ve 3
  • Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a.s.) - Felak Suresi ve Anlamı
  • Ahlaki Davranışlar Genel İçerikler
Allah’ın Kulu ve Elçisi: Hz. Muhammed
  • Allah’ın (c.c.) Kulu Hz. Muhammed (s.a.v.)
  • Allah’ın (c.c.) Elçisi Hz. Muhammed (s.a.v.)
  • Kâfirun Suresi ve Anlamı
  • Allah'ın Kulu ve Elçisi: Hz. Muhammed Genel İçerikler
İslam Düşüncesinde Yorumlar
  • Din Anlayışındaki Yorum Farklılıklarının Sebepleri
  • İslam Düşüncesinde Yorum Biçimleri
  • İslam Düşüncesinde Tasavvufi Yorumlar
  • İslam Düşüncesinde Yorumlar Genel İçerikler

Sık Sorulan Sorular

7. sınıf öğrencileri için günlük ideal ders çalışma süresi ne kadar?
Genellikle 7. sınıf öğrencilerinin günlük ders süresi, okullar ve ülkeler arasında değişiklik göstermekle birlikte, ortalama olarak okul vakti haricinde 3-4 saat arasında değişebilir.
7. sınıfta hangi dersler var?
7. sınıflarda genellikle Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Teknoloji ve Tasarım dersleri bulunmaktadır. Ayrıca, bazı okullarda seçmeli dersler de sunulmaktadır.
7. sınıfta proje ödevleri var mı?
Evet, 7. sınıfta birçok ders için proje ödevleri verilebilir. Bu ödevler, öğrencilerin araştırma, problem çözme, sunum ve takım çalışması gibi becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
7. sınıf LGS’ye giriş için önemli mi?
Evet, 7. sınıf LGS’ye giriş için kritik bir aşamadır çünkü bu sınıfta öğrenciler, LGS sınavında karşılaşacakları temel konuları öğrenirler. Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İngilizce gibi derslerde edindikleri bilgiler, LGS sınavının başarıyla geçilmesi için temel taşlarını oluşturur. Bu dönemde öğrenciler, sınav formatına uygun soru çözme becerilerini geliştirmeli, zaman yönetimi konusunda deneyim kazanmalı ve müfredatı eksiksiz bir şekilde kavramalıdır. Dolayısıyla, 7. sınıf, LGS’ye hazırlık sürecinde öğrencilerin temel bilgi ve becerilerini güçlendirdikleri kritik bir dönemi temsil eder.