9. Sınıf Konularını Derslig Pro Sayesinde Sıkılmadan Öğren
Derslig, alanında uzman eğitimcilerin güncel MEB müfredatına uygun şekilde geliştirdiği, konuların ise interaktif bir şekilde anlatıldığı, yapay zeka destekli oyunlaştırılmış bir online eğitim platformudur. Sıkılmadan, rekabetçi bir ortamda ders çalışıp başarılı olmayı hedefliyorsan, seni de Derslig’e bekliyoruz!
Konu Anlatımı
449
Konu Anlatımı
İnteraktif Etkinlik
6750
İnteraktif Etkinlik
İnteraktif Yeni Nesil Soru
663
İnteraktif Yeni Nesil Soru
Video Çözümlü Yeni Nesil Soru
4359
Video Çözümlü Yeni Nesil Soru
Konu Tarama Sınavı
71
Konu Tarama Sınavı
İnteraktif Yazılılar
36
İnteraktif Yazılılar
Türkiye Geneli Online Deneme
6
Türkiye Geneli Online Deneme
İnternet bağlantısı olan her cihazdan sınırsız erişim sağlayabilirsin!
Yapay Zeka Destekli Güçlendirme Merkezi
Ek Kurulum Gerektirmez

9. Sınıf Eğitim Paketlerimiz

9. SINIF + 10. SINIF
15 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
166
(12 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺2241
(Tek çekime özel %10 indirim)
9. SINIF
12 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
180
(12 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1944
(Tek çekime özel %10 indirim)
9. SINIF
3 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
430
(3 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1290
9. SINIF
1 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
599
İnteraktif Konu Anlatımları
Derslig’in interaktif video konu anlatımları, öğrencilere ders çalışma süreçlerinde etkili bir destek sunuyor. İstediğiniz zaman ve her yerden erişebileceğiniz bu içeriklerle konuları kolayca pekiştirebilir ve eksik olduğunuz kazanımları tekrar edebilirsiniz. Geleneksel video konu anlatımlarından farklı olarak, Derslig’in interaktif videoları öğrencilere anlık geri bildirimler sunarak konuları daha etkili bir şekilde öğrenmelerini sağlar. Her tamamladığınız içerik ve doğru cevap için kazandığınız puanlarla motivasyonunuzu artırarak liglerde yükselirsiniz. Uzman öğretmenler tarafından hazırlanan ve MEB müfredatına uygun olan interaktif konu anlatımları, size akıcı bir şekilde bilgi aktarımı yaparak tam öğrenmeyi sağlar. YKS hazırlığı yapan veya okul yazılı sınavlarına hazırlık sürecinde olan öğrenciler, Derslig’in interaktif video konu anlatımlarını tercih ederek sınav netlerini ve ders başarılarını artırabilirler.
6735 dk
Konu Anlatımı Süresi
449 video
Animasyonlu Video Sayısı
Video İçi Sorular
Derslig’de öğrenme deneyimini daha etkili ve etkileşimli hale getirmek için konu anlatım videolarımızda yer alan video içi sorular, öğrencilerin pasif dinleyici konumundan çıkarak aktif bir şekilde sürece dahil olmalarını sağlar. Henüz bilgiler taze iken ekrana gelen sorular, konunun anlaşılıp anlaşılmadığını kontrol etmenize yardımcı olur. Bu interaktif öğrenme aracı sayesinde öğrenciler, konu anlatımı esnasında ekrana gelen sorulara yanıt vererek hem öğrenme sürecine bizzat katılırlar hem de kalıcı öğrenmeyi yüksek oranda sağlanmış olur. Konu anlatım süreçlerini interaktif hale getiren video içi sorular sayesinde konu içerisindeki kazanımlarda öğrencinin kendisi de soru çözdüğü ve sorunun doğru cevabını anladığı için tekrar yapmaya gerek kalmadan öğrenme süreci tamamlanmış olur. Konularınızı Derslig üzerinden çalışıp karşınıza çıkan sorulara cevap verip platformun sunduğu faydayı siz de tecrübe edebilirsiniz.
450 video
Video İçi Soru Sayısı
Güçlendirme Merkezi
Derslig üzerinden çözülen deneme sınavları, KDS ve KTT’lerin sonuçlarını analiz eden yapay zeka, öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarını belirler, bu konuların önceliklendirmesini yapar. Belirlenen konu ve kazanımlardaki başarı yüzdesine göre öğrencilere bazı görevler oluşturur. Her deneme sonrası oluşturulan görevlerin tamamı bir program olarak öğrenciye sunulur. Güçlendirme Merkezi sayfasındaki kişiselleştirilmiş program tamamlandığında öğrencinin çözdüğü sınavdaki puanlarının ne kadar artacağı belirtilir ve çalışma performansına göre başarı rozetleri açılır. “Konu eksiklerimi kısa sürede nasıl tamamlarım” diye düşünüyorsanız, güçlendirme merkezi sayesinde konu eksiklerini anlaşılır şekilde görüp yaptığınız netlerde hızlı bir artış sağlayabilirsiniz.
ÖSYM Tarzı Sorular
Derslig platformu, üniversite sınavında başarıyı artırmak ve ÖSYM’nin soru mantığına öğrencileri alıştırmak amacıyla 9. sınıftan itibaren sınav tarzı sorularla desteklenmiştir. Öğrenciler, konuların temel bilgilerini öğrendikten sonra öğrenme testlerini tamamlarlar ve en sonunda konudaki kazanımları içeren ÖSYM tarzı sorularla karşılaşırlar. Bu sorular, adayların sınavlara daha donanımlı hazırlanmalarına yardımcı olurken, ÖSYM’nin kullandığı kalıpları, dil ve üslubu etraflıca analiz etme olanağı sağlar. Derslig platformundaki bu sorular, konuların anlaşılmasını ve öğrenilen bilgilerin yorumlanmasını desteklemek amacıyla lise seviyesinde her sınıfta öğrencilere sunulur.
Deneme Sınavları
Derslig’deki deneme sınavları, öğrencilere bilgi ölçümünün ötesinde zaman yönetimi, kaygı ve stresin üstesinden gelme becerilerini geliştirme imkanı da sunmakta. KDS, KTT ve genel katılımlı kurumsal deneme sınavları, öğrencilere eksik konularını görmelerini ve yeni nesil soru tiplerine alışmalarını sağlıyor. Yapay zeka destekli güçlendirme merkezi ile bireyselleştirilmiş öğrenme programlarına erişim imkanı sunan deneme sınavları, aynı zamanda öğrenciler arasında rekabeti de teşvik ederek sınav hazırlığının en önemli bileşeni olan motivasyonu artırıyor. ÖSYM tarzı sorularla uzman eğitimcilerin özenle hazırladıkları Derslig deneme sınavları sayesine siz de hayalinizdeki üniversiteyi yıl kaybı yaşamadan kazanabilirsiniz.
18 deneme
Deneme Sınavı Sayısı
İnteraktif Yazılılar
Derslig Pro sayesinde okullardaki yazılı sınavlara hazırlanmak artık çok kolay. Yazılı sınavlara hazırlanırken öncelikle Derslig interaktif konu anlatımlarını çalışıp kavratıcı testleri de çözmenizi tavsiye ediyoruz. Derslig kullanıcılarına özel olarak okul derslerindeki başarıyı artırmak amacıyla hazırlanan interaktif yazılılar, yazılı sınavlardan beklediğiniz notları almanızda son derece etkili olacaktır. Alanında uzman eğitmenler tarafından MEB müfredatına %100 uyumlu şekilde kolay, orta ve zor seviyelerinde hazırlanan interaktif yazılılar; sürükle bırak, boşluk doldurma ve çoktan seçmeli sorulardan oluşmakta. Yazılılar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve yanlış cevapladığınız soruları yazılı simülasyonu uygulandıktan sonra düzeltme şansınız olur. Derslig PRO kullanıcılarının ÜCRETSİZ olarak erişebildiği interaktif yazılı modülümüz sayesinde sınıfın en başarılı öğrencileri arasına siz de gireceksiniz.
36 yazılı
İnteraktif Yazılı Sayısı
Ligler
Ders çalışma motivasyonunu artırmak ve rekabet ortamı oluşturmak amacıyla Derslig’de oyunlaştırılmış bir lig sistemi bulunmakta. Öğrencinin bulunduğu sınıf seviyesine göre Çaylak, Süper ve Şampiyonlar ligi olmak üzere 3 lig mevcut. Sorulara doğru cevap verdiğinizde, deneme çözdüğünüzde ve sunulan diğer içeriklerden tükettiğinizde puan kazanıp liglerde seviye atlayabilirsiniz. Liglerdeki sıralamalar aylık ve tüm zamanlar olarak değişmekte. Aylık bazda ilk 10’a giren öğrenciler özel lig rozetleri kazanırken, okullar arası ligde Türkiye birincisi olan okula da kupa gönderilir. Ligler sayesinde öğrenciler hem bireysel hem de okul bazında heyecan verici bir rekabet deneyimi yaşarlar.
3 lig
Toplam Lig Sayısı
İnteraktif Etkinlikler
Konuların akılda kalıcı hale getirilmesi ve unutulan bilgi sayısını en aza indirmek amacıyla Derslig’de konu anlatımları ile aynı konumda belirli bir sıra ile öğrencilere sunulan çok sayıda interaktif etkinlik bulunmaktadır. Bilgiler henüz sıcak iken bol miktarda soru ile pratik yapılması tam öğrenmenin gerçekleşmesi ve bilgilerin unutulmaması için son derece önemlidir. İnteraktif etkinlikler, öğrencilere yapamadıkları konularla ilgili geri bildirimler ve çözüm yolları sunarak öğrenme sürecini destekler. Sürükle bırak ve boşluk doldurma gibi oyunlaştırılmış içerikler, öğrencilerin sıkılmadan ve eğlenerek konuları öğrenmelerini sağlamak için özenle tasarlanmıştır.
touch--interaction
5837 etkinlik
Toplam İnteraktif Etkinlik Sayısı
İstatistikler
Derslig platformunda, her öğrencinin yaptığı etkinlikler kayıt altına alınır ve İstatistikler sayfasında size özel bir rapor halinde sunulur. Burada, hangi derslerde ne kadar süre harcadığınızı, toplamda kaç soru çözdüğünüzü, derslerin konularına göre tamamlanma ve başarı oranlarınızı detaylı olarak görebilirsiniz. Ayrıca, haftalık değerlendirme raporları, deneme sınavı sonuçları, lig durumu ve genel puanlar gibi önemli bilgilere de kolayca erişebilirsiniz. İstatistikler sayfası, çalışmalarınızı toplu olarak izleyebileceğiniz ve kendinizi motive edebileceğiniz bir alan olarak tasarlanmıştır. Grafikler ve tablolarla desteklenen istatistikler, ders çalışma motivasyonunuzu artıracaktır.
Eğitici Oyunlar
Ders çalışırken çok sıkılıyorum, keşke dersler biraz daha eğlenceli olsa diye düşünüyorsanız öğrenme sürecini eğlenceli bir deneyime dönüştüren eğitici oyunlar sayfamızı mutlaka ziyaret etmelisiniz . Her yaş ve seviyeye uygun oyun seçenekleri ile öğrenme sürecinizi daha etkileşimli ve rekabetçi hale getirerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Derslig öğrencilere, sadece bilgi değil, aynı zamanda keyif dolu bir öğrenme serüveni de sunar!
8 oyun
Toplam Oyun Sayısı
Yeni Nesil Sorular İçeren Testler
Derslig platformunda, yeni nesil soruların yoğun olduğu tamamlama ve tekrar testleri bulunmaktadır. Bu testler, öğrencilere sadece konuları öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda okuduğunu anlama, yorumlama ve uygulama becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Sorular, uzun metinler ve görsellerle desteklenerek, öğrencilere gerçek sınav deneyimine daha yakın bir hazırlık sunar. Her soru için çözüm videoları ve ipuçları da mevcuttur, bu da öğrencilerin doğru stratejiler geliştirip sınavda başarılı olma şansını artırır.
Soru & Cevap Sayfası
Ders çalışırken takıldığınız bir konu var ve hem hızlı hem de doğru bir çözüme ihtiyacınız varsa Derslig Soru&Cevap modülü tam size göre! Derslig Soru&Cevap ile: Tüm derslerden soru sorabilir ve dakikalar içinde cevap alabilirsiniz. Sorularını yazılı veya görsel olarak sorabilir, çözümü daha kolay anlayabilirsin. Deneyimli öğretmenler ve liseli öğrenciler tarafından verilen cevaplar arasından en doğrusunu seçebilir, doğru cevap veren kullanıcılara puan vererek platformdaki etkileşime katkıda bulunabilirsiniz. Liderlik tablosunu takip ederek en bilgili kullanıcıları görebilirsiniz.
Çalışma Odası
Çalışma Odaları, öğrencilere düzenli çalışma alışkanlığı kazandırmak ve etkili zaman yönetimi becerileri geliştirmelerine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış bir özelliktir. Bu modül, dersler dışında da verimli çalışmayı teşvik etmek amacıyla geliştirilmiştir. Zaman yönetimi becerilerini artırmaya yönelik olarak puan sistemiyle desteklenmiş oyunlaştırılmış bir yapıya sahiptir. Test kitaplarından soru çözerken veya kitap okurken bu özelliği kullanabilirsiniz. Çalışma süresi boyunca kazandığınız puanları toplamak için ’puan topla’ butonunu kullanmayı unutmayın :)
Kullanıcı Geçmişi
Derslig’de yaptığınız her etkinliğin zamanı, başarı oranı ve puanı detaylı bir şekilde kaydedilir. İçerikleri ne kadar sürede tamamladığınızı veya hangi başarı oranlarına ulaştığınızı öğrenmek isterseniz, kullanıcı geçmişi menüsüne tıklayarak bu bilgilere hızlıca erişebilirsiniz. Bu özellik sayesinde, geçmiş çalışmalarınıza dönüp "Şu konuyu ne zaman çalışmıştım?" ya da "Dün hangi konulara odaklanmıştım?" gibi soruların yanıtlarını kolaylıkla bulabilir, önceki başarılarınızı gözden geçirerek motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

Bizim hakkımızda ne diyorlar?

Kullandığım en iyi online eğitim platformu. İçerikleri gayet güzel ve yeterli. Ayrıca platform içerisinde yaptığım işlemlerden puan kazanıyor olmak beni çok motive ediyor. Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum. Kesinlikle harika!

Mina Dinçer
9. Sınıf Öğrencisi
Öğretmenimin tavsiyesi ile kullanmaya başladım. Şimdiye kadar kullandığım kadarıyla çok güzel buldum platformu. Derslig'i düşünen ve yapan herkese çok teşekkür ederim. Zorlaşan derslere adapte olmama çok yardımcı oluyor. Herkese öneririm.

Ahmet Eren Sarıkaya
9. Sınıf Öğrencisi
Tek kelimeyle HARİKA! Benim çok severek kullandığım bir platform. Özellikle de LGS'ye çalışırken Derslig kullandım ve 450 puan yaptım. Çok teşekkür ederim Derslig:)

Cem Bayram
9. Sınıf Öğrencisi
Çok güzel bir uygulama! Bu uygulama sayesinde daha okul notlarımı yükselttim. İyi ki varsın Derslig!

Ece Öztürk
9. Sınıf Öğrencisi
Muhteşem, ders içerikleri gayet yeterli. Okulda anlamadığım ya da kaçırdığım tüm dersleri Derslig sayesinde öğrendim. Baya sevdim Derslig'i ⭐⭐⭐⭐⭐

Beyza Dalar
9. Sınıf Öğrencisi

9. Sınıf Dersleri

9. sınıf matematik dersinde, Derslig öğrencilere interaktif konu anlatım videoları, müfredat uyumlu konu tarama testleri ve interaktif konu etkinlikleri ile güçlü bir başlangıç yapma fırsatı sunuyor. Alanında uzman Derslig matematik öğretmenleri tarafından sunulan bu içerikler, öğrencilerin matematik dersini sevmelerini sağlıyor. 9. sınıf matematik konuları, TYT sınavında da karşımıza çıkan soruların kolay bir şekilde çözülmesi için temel niteliği taşıyor. Soruları çözerken anlık geribildirimler ve çözüm ipuçları sayesinde eksik konularınız kalmadan bir üst sınıfa geçmiş olursunuz. Bu sayede öğrenciler, TYT matematik konularının temelini akılda kalıcı şekilde almış olurlar ve karşılarına çıkan soruları kolaylıkla çözebilirler.

Mantık
  • Modül 1: Önerme
  • Modül 2: Ya da Bağlacı ve Koşullu Önerme
  • Modül 3: Ancak ve Ancak Bağlacı
  • 3. Sınıf Yenilenme
Kümeler
  • Modül 4: Küme
  • Modül 5: Alt Küme
  • Modül 6: Birleşim İşlemi
  • Modül 7: Küme Problemleri ve Kartezyen Çarpım
Bölünebilme Kuralları
  • Modül 11: Bölünebilme Kuralları
  • Modül 12: Aralarında Asal Çarpanlara Bölünebilme
  • Modül 13: Bir Doğal Sayıyı Asal Çarpanlarına Ayırma
  • Modül 14: EBOB - EKOK Problemleri
  • Modül 15: Gerçek Sayılar Kümesinde Aralık Kavramı
Birinci Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler
  • Modül 16: Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlikler
  • Modül 17: Birinci Dereceden Bir Bilinmeyenli Eşitsizlikler
  • Modül 18: Mutlak Değer
  • Modül 19: Mutlak Değerli Eşitsizlikler
  • Modül 20: Birinci Dereceden İki Bilinmeyenli Denklemler
Üslü İfadelerle Denklemler
  • Modül 21: Üslü Sayı
  • Modül 22: Üslü Sayılarda Toplama ve Çıkarma İşlemi
  • Modül 23: Çok Büyük ve Çok Küçük Üslü Sayıların Yazılışı
  • Modül 24: Köklü Sayılar
  • Modül 25: Köklü İfadelerde Çarpma ve Bölme İşlemi
Üçgenlerde Temel Kavramlar
  • Modül 34: Üçgenler
  • Modül 35: Üçgende Açı
  • Modül 36: Açı - Kenar Bağıntıları
  • Modül 37: Üçgen Eşitsizliği
Üçgenlerde Eşlik ve Benzerlik
  • Modül 44: Eş Üçgenler
  • Modül 45: Üçgende Benzerlik
  • Modül 46: Kenar - Kenar - Kenar (K.K.K.) Benzerlik Kuralı
  • Modül 47: Kelebek Benzerliği
Üçgenin Yardımcı Elemanları
  • Modül 41: Açıortay
  • Modül 42: Kenarortay
  • Modül 43: Kenar Orta Dikme
Dik Üçgen ve Trigonometri
  • Modül 38: Pisagor Teoremi
  • Modül 39: Öklid Teoremi
  • Modül 40: Dik Üçgende Dar Açıların Trigonometrik Oranları
Üçgenin Alanı
  • Modül 48: Üçgende Alan
Merkezi Eğilim ve Yayılım Ölçüleri-Veri
  • Modül 49: İstatistik
Sayı Kümeleri
  • Modül 8: Sayı Kümeleri
  • Modül 9: Negatif ve Pozitif Tam Sayılar
  • Modül 10: Rasyonel Sayı
Denklemler ve Eşitsizlikler ile ilgili Uygulamalar
  • Modül 26: Oran ve Orantı
  • Modül 27: Altın Oran
  • Modül 28: Sayı Problemleri
  • Modül 29: Kesir Problemleri
  • Modül 30: Yaş Problemleri
  • Modül 31: Yüzde Problemleri
  • Modül 32: Karışım Problemleri
  • Modül 33: Problemler Genel
Verilerin Grafikle Gösterilmesi
  • Modül 50: Veri Türleri
Ünite bazında ayrılan edebiyat ve dil bilgisi içerikleri, Derslig’de konulara hızlı ve etkili bir şekilde ulaşma olanağı sağlar. Zengin içerikleri, öğrencilere sadece ezber yapmak yerine gerçek anlamda öğrenme fırsatı sunar. Derslig’in hazırladığı interaktif etkinlikler, öğrencileri sınavlara daha iyi hazırlamak amacıyla özel olarak oluşturulmuştur. Ezber odaklı değil, öğretmeye yönelik tasarlanan içerikleriyle Derslig, öğrencilerin sınavlarda soru tiplerine aşina olmalarına yardımcı olur. Güncel ve kapsamlı soru havuzundan seçilen testler, öğrencilere her türlü soruyla başa çıkabilme becerisi kazandırarak sınav stresini azaltır.

Şiir Yazma Çalışması
  • Modül 14: Şiir Yazma Çalışması
Fiilde Yapı
  • Modül 32: Fiilde (Eylemde) Yapı
Hikaye
  • Modül 6: Hikaye (Öykü)
  • Modül 7: Hikaye Çeşitleri
  • Modül 8: Hikaye Yazma
İsim (Ad)
  • Modül 9: İsimler
Şiir
  • Modül 10: Şiir / Nazım
  • Modül 11: Şiir Türleri
  • Modül 12: Şiir Dili / Söz Sanatları
Sıfat (Ön ad)
  • Modül 13: Sıfatlar / Ön Adlar
Masal/Fabl
  • Modül 15: Masal
  • Modül 16: Fabl
Edat-Bağlaç-Ünlem
  • Modül 17: Edat-Bağlaç-Ünlem
Roman
  • Modül 19: Roman
  • Modül 20: Roman ile Hikâyenin Karşılaştırılması
  • Modül 21: Roman Türleri
Zamir (Adıl)
  • Modül 22: Zamirler (Adıllar)
Tiyatro
  • Modül 23: Tiyatro
  • Modül 24: Tiyatro Türleri
  • Modül 25: Kısa Oyun Yazma Çalışması
Yazma Tür ve Teknikleri
  • Modül 18: Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma
Biyografi-Otobiyografi
  • Modül 26: Biyografi/Otobiyografi
Mektup- E-Posta
  • Modül 28: Mektup
  • Modül 29: Mektup Türleri ve E-Posta
  • Modül 30: Açık Oturum
Günlük-Blog
  • Modül 31: Günlük
Fiil (Eylem)
  • Modül 27: Fiiller (Eylem)
Edebiyata Giriş
  • Modül 1: Edebiyat Nedir?
  • Modül 1: Edebiyatın Bilimle ve Güzel Sanatlarla İlişkisi
  • Modül 2: Metin ve Metni Oluşturan Unsurlar
  • Modül 3: Dil-Kültür İlişkisi-Türkçenin Ses Özellikleri
  • Modül 4: Serbest Metin Yazma- Düşünceyi Geliştirme Teknikleri
  • Modül 5: İletişim ve Dil
9. sınıf fizik dersinde, temel fiziksel olguları kapsayan konular, madde, hareket, ışık ve ses gibi başlıkları içerir. Derslig, bu konuları anlaşılır kılmak adına interaktif bir yaklaşım sunar. Video anlatımlar sırasında öğrencilere yöneltilen sorularla kazanımların kontrolü sağlanır, böylece öğrenciler aktif bir şekilde öğrenme sürecine katılır. 9. sınıf fizik dersini anlamak, öğrencilere üniversite sınavında fizik sorularını çözebilmeleri için güçlü bir temel oluşturur. Derslig’in interaktif yapısı, öğrencilere her konuyu derinlemesine anlama ve öğrenmeye odaklanma fırsatı sunar. Ayrıca, konuları desteklemek adına interaktif etkinlikler ve uygulamalı testlerle öğrencilere kalıcı öğrenme deneyimi yaşatır. Bu yaklaşım, öğrencilere sadece sınav başarısı değil, aynı zamanda fizik konularını günlük yaşamda anlamalarında da yardımcı olur.

Fizik Bilimine Giriş
  • Modül 1: Fizik Bilimi
  • Modül 2: Fiziksel Niceliklerin Sınıflandırılması
  • Modül 3: Vektörler
Madde ve Özellikleri
  • Modül 4: Madde
  • Modül 5: Özkütle
  • Modül 6: Karışımların Özkütlesi
  • Modül 7: Adezyon - Kohezyon - Yüzey Gerilimi - Kılcallık
Hareket ve Kuvvet
  • Modül 8: Hareket ve Çeşitleri
  • Modül 9: Düzgün Doğrusal Hareket
  • Modül 10: Ortalama Hız
  • Modül 11: Düzgün Hızlanan Hareket
  • Modül 12: Kuvvet Kavramı
  • Modül 13: Newton'ın Hareket Kanunları
  • Modül 14: Ağırlık ve Çekim İvmesi
  • Modül 15: Sürtünme Kuvveti ve Özellikleri
Enerji
  • Modül 16: Fiziksel Anlamda İş
  • Modül 17: Enerji
  • Modül 18: Öteleme Kinetik Enerjisi
  • Model 19: Mekanik Enerji
  • Modül 20: Canlıların Enerji İhtiyacı
  • Modül 21: Yenilenemez ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları
Isı ve Sıcaklık
  • Modül 22: Isı - Sıcaklık Kavramları
  • Modül 23: Özısı ve Isı Sığası
  • Modül 24: Hâl Değişimi ve Çeşitleri
  • Modül 25: Isıl Denge
  • Modül 26: Isının Yayılma Yolları
  • Modül 27: Genleşme
Elektrostatik
  • Modül 28: Elektrik Yükü
  • Modül 29: Elektroskop
  • Modül 30: Elektrik Yüklü Cisimler Arasındaki Etkileşim
9. sınıf kimya dersi, temel kimya kavramlarına odaklanarak geniş bir konu yelpazesini kapsar. Bu kapsamda, kimyanın temel prensipleri, elementler, bileşikler, reaksiyonlar, asit-baz dengesi gibi konular öğrencilere aktarılır. Derslig, bu karmaşık konuları anlaşılır hale getirmek ve öğrencilere güçlü bir temel oluşturmak için interaktif bir öğrenme ortamı sunar. Video anlatımlar sırasında öğrencilere yöneltilen sorularla konuların öğrenilip öğrenilmediği sürekli kontrol edilir ve öğrencilerin aktif bir şekilde ders içinde yer almaları sağlanır. 9. sınıf kimya dersini anlamak, öğrencilere YKS sınavında kimya sorularını çözebilmeleri için sağlam bir temel kazandırır. Derslig’in interaktif yapısı, öğrencilere her bir konuyu derinlemesine anlama ve öğrenmeye odaklanma şansı verir.

Kimya Bilimi
  • Modül 1: Kimya Bilimi
  • Modül 2: Kimya Disiplinleri ve Kimyacıların Çalışma Alanları
  • Modül 3: Kimyanın Sembolik Dili
  • Modül 4: Kimya Uygulamalarında İş Sağlığı ve Güvenliği
Atom ve Periyodik Sistem
  • Modül 5: Atom Modelleri
  • Modül 6: Atom Modelleri
  • Modül 7: Atomun Temel Tanecikleri
  • Modül 8: Modern Periyodik Sistem
  • Modül 9: Elementlerin Sınıflandırılması
  • Modül 10: Atom Yarıçapı
Kimyasal Türler Arası Etkileşimler
  • Modül 11: Kimyasal Tür
  • Modül 12: Lewis Gösterimleri
  • Modül 13: Kovalent Bağ
  • Modül 14: Bağların ve Moleküllerin Polarlığı
  • Modül 15: Bileşiklerin Sistematik Adlandırılması
Maddenin Halleri
  • Modül 16: Maddenin Fiziksel Halleri
  • Modül 17: Suyun Fiziksel Hallerinin Önemi
  • Modül 18: Saf Maddelerin Hal Değişim Grafikleri
  • Model 19: Kaynama
  • Modül 20: Katılar
  • Modül 21: Sıvılar
  • Modül 22: Gazlar
Doğa ve Kimya
  • Modül 23: Su ve Hayat
  • Modül 24: Çevre Kimyası
9. sınıf biyoloji dersinde öğrencilerden beklenen, canlı organizmaların yapısını, çeşitliliğini ve ekosistemlerdeki rolünü anlamalarıdır. Derslig, interaktif ve videolu anlatımlarla bu konuları öğrencilere en etkili şekilde sunar. Bu interaktif içerikler, öğrencilerin biyolojiyi sadece anlamakla kalmayıp, aynı zamanda üniversiteye giriş sınavlarında başarı elde etmeleri için de güçlü bir temel oluşturmalarına yardımcı olur. Derslig’in sunduğu bu eğitim materyalleri, biyoloji dersini hem ilgi çekici hem de anlaşılır kılar, böylece öğrenciler konuları daha derinlemesine öğrenerek kalıcı bilgiye dönüştürebilirler.

Biyoloji ve Canlıların Ortak Özellikleri
  • Modül 1: Canlıların Ortak Özellikleri
  • Modül 1: Canlıların Ortak Özellikleri
  • Modül 2: Canlıların Ortak Özellikleri
Canlıların Yapısında Bulunan Temel Bileşikler
  • Modül 3: Canlıların Yapısını Oluşturan Organik ve İnorganik Bileşikler
  • Modül 4: Asit ve Bazların Canlılar İçin Önemi
  • Modül 5: Organik Bileşikler
  • Modül 6: Lipitler
  • Modül 7: Proteinler
  • Modül 8: Vitaminler
  • Modül 9: Enzimler
  • Modül 10: Enzimlerin Çalışmasına Etki Eden Faktörler
Hücre
  • Modül 11: Hücre Teorisine İlişkin Çalışmalar
  • Modül 12: Hücre Zarı
  • Modül 13: Sitoplazma
  • Modül 14: Plastitler
  • Modül 15: Ribozom-Golgi Cisimciği
  • Modül 16: Sentrozom-Lizozom
  • Modül 17: Koful
  • Modül 18: Peroksizom
  • Modül 19: Farklı Hücre Örnekleri
  • Modül 20: Diyaliz
  • Modül 21: Büyük Moleküllerin Zardan Geçişi
Canlıların Çeşitliliği ve Sınıflandırılması
  • Modül 22: Canlıların Çeşitliliği ve Sınıflandırılması
Canlı Alemleri ve Özellikleri
  • Modül 23: Canlıların Sınıflandırılmasında Kullanılan Âlemler
  • Modül 24: Arkeler
  • Modül 25: Bitkiler
  • Modül 26: Hayvanlar
  • Modül 27: Yumuşakçalar
  • Modül 28: Omurgalılar
  • Modül 29: Kuşlar
9. sınıf tarih dersinde öğrencilerden, geçmişteki olaylar, medeniyetler ve kültürler hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanır. Derslig’in interaktif yapısı, öğrencilere tarih konularını eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde öğrenme imkanı tanır. Konu anlatım videoları, interaktif etkinlikler ve konu tarama testleri, TYT ve AYT gibi sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilere temel oluşturmalarında yardımcı olur. Bu sayede öğrenciler, tarih dersini sadece anlamakla kalmayıp aynı zamanda üniversite sınavlarında başarı elde etmek için gerekli bilgi birikimini kazanmış olurlar.

Tarih ve Zaman
  • Modül 1: Tarih ve Tarihin Konusu
  • Modül 2: Neden Tarih Öğreniyoruz?
İnsanlığın İlk Dönemleri
  • Modül 3: Yazının İcadından Önce İnsan
  • Modül 4: Yazının İcadından Önce İnsan
  • Modül 5: Yazının İcadı ve Önemi
  • Modül 6: Mezopotamya Medeniyetleri
  • Modül 7: Mısır Medeniyeti
  • Modül 8: Anadolu Medeniyetleri
  • Modül 9: Anadolu Medeniyetleri
  • Modül 10: Ege Uygarlıkları
  • Modül 11: İlk Çağ’da Göçler
  • Modül 12: İlk Çağ’ın Tüccar Kavimleri
  • Modül 13: İlk Çağ’da Hukuk
Orta Çağ'da Dünya
  • Modül 14: Orta Çağ’da Devlet ve Toplum
  • Modül 15: Orta Çağ’da Ekonomi
İlk ve Orta Çağlarda Türk Dünyası
  • Modül 16: Türklerin Tarih Sahnesine Çıkışı
  • Modül 17: Türklerin Tarih Sahnesine Çıkışı
  • Modül 18: İç Asya’da Hayat
  • Modül 19: Diğer Türk Toplulukları
İslam Medeniyetinin Doğuşu
  • Modül 20: İslamiyet’in Doğuşu Sırasında Dünya’nın Genel Durumu
  • Modül 21: Müslümanların Kendilerini Koruma ve İslam’ı Yayma Mücadelesi
  • Modül 22: Dört Halife Dönemi (632-661)
  • Müdül 23: Halifelik Saltanata Dönüşüyor
  • Modül 24: Mısır’da Kurulan Türk Devletleri
Türklerin İslamiyeti Kabulü ve İlk Türk İslam Devletleri
  • Modül 25: Türk İslam Tarihindeki Başlıca Siyasi Gelişmeler
  • Modül 26: Türk Devlet Yapısı ve Toplumsal Hayat
  • Modül 27: Türk ve İslam Tarihinde Oğuz Türkleri
  • Modül 28: Büyük Selçuklu Devleti’nde Yönetim Ve Toplum Yapısı
9. sınıf coğrafya dersi, Derslig’in interaktif yaklaşımıyla öğrencilere dünya üzerindeki yerleşimler, doğal özellikler ve coğrafi olaylar hakkında geniş bir bakış açısı sunar. Derslig’in zengin içeriği, coğrafya konularını anlamayı kolaylaştırırken interaktif yapısı ve konu tarama testleri sayesinde kalıcı öğrenme sağlanmış olur. Öğrenciler, coğrafya dersini sadece kavramakla kalmayıp aynı zamanda üniversite sınavlarında başarı elde etmek için gerekli bilgi birikimini kazanırlar. Derslig, coğrafyayı öğrencilerin günlük hayatlarına entegre ederek, dünya olaylarına ve coğrafi süreçlere dair farkındalıklarını da artırır.

Coğrafya Bilimi: İnsan ve Doğa
  • Modül 1: Doğa ve İnsan Etkileşimi
  • Modül 2: Bir Bilim Olarak Coğrafya
Dünya'nın Şekli ve Hareketleri
  • Modül 3: Dünya'nın Şekli ve Sonuçları
  • Modül 4: Dünya'nın Yıllık Hareketi ve Sonuçları
  • Modül 5: Dünya'nın Şekli ve Hareketleri
Yer ve Zaman
  • Modül 6: Yer ve Zaman
  • Modül 7: Zaman Kavramı
  • Modül 8: Konum
Harita Okuryazarlığı
  • Modül 9: Haritalarda Temel Kavramlar
  • Modül 10: Haritalarda Ölçek
  • Modül 11: Haritacılığın Tarihsel Gelişimi
  • Modül 12: Haritada Yer Şekillerinin Gösterimi
  • Modül 13: Eş Yükselti Eğrileri ile Yer Şekillerinin Gösterilmesi
Atmosfer ve İklim
  • Modül 14: Atmosfer ve Hava Olayları
  • Modül 15: İklimin Elemanları Sıcaklık
  • Modül 16: Yükselti
  • Modül 17: Basınç ve Rüzgarlar
  • Modül 18: Rüzgarlar
  • Modül 19: Nemlilik ve Yağış
  • Modül 20: Yeryüzündeki İklim Tipleri
  • Modül 21: Çöl İklimi
  • Modül 22: Sert Karasal İklim
  • Modül 23: Türkiye'de İklim
  • Modül 24: Türkiye'de İklim Tipleri
Yerleşmeler
  • Modül 25: Yerleşmelerin Yer Seçimi ve Gelişimi
  • Modül 26: Yerleşme Dokuları ve Tipleri
  • Modül 27: Yerleşme Türleri
  • Modül 28: Türkiye'de Yerleşme
Bölgeler
  • Modül 29: Bölge
  • Modül 30: Bölge Sınırlarının Değişebilirliği
Doğal Çevre ve İnsan
  • Modül 31: Doğal Çevreyi Kullanma Biçimleri
  • Modül 32: Doğal Ortamda İnsan Etkileri

Sık Sorulan Sorular

9. sınıf zor mu?
9. sınıf, öğrencilerin liseye geçiş yaptığı bir dönem olduğu için birçok öğrenci için meydan okuyan bir süreçtir. Bu yıl, yeni bir okul, yeni arkadaşlar ve farklı bir öğrenme ortamıyla tanışmak anlamına gelir. Bu değişikliklere adapte olmak ve yeni bir öğrenme düzenine alışmak bazı öğrenciler için zorlayıcı olabilir. Aynı zamanda, lise müfredatı daha yoğun ve derinlemesine olduğu için derslere daha fazla zaman ayırmayı gerektirebilir. Ancak, düzenli çalışma, etkili zaman yönetimi ve öğrencinin ilgi alanlarına odaklanmasıyla bu dönemde başarı elde etmek mümkündür.
9. sınıf konuları üniversite sınavında çıkar mı?
Evet, 9. sınıf konuları, Türkiye’deki üniversite sınavlarından biri olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yer alan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için temel bir hazırlık aşamasını oluşturur. YKS, genel olarak lise müfredatını kapsar, bu nedenle 9. sınıf müfredatındaki konular zaman içinde üniversite sınavında çıkacak soruları anlamak ve çözmek için temel bir altyapı oluşturabilir.
TYT, temel olarak Türkçe, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Matematik alanlarından oluşur. Bu alanlar, öğrencilere lise eğitimleri boyunca öğrendikleri bilgilerle ilgili sorular içerir. TYT’de yer alan Matematik bölümü, öğrencilerin 9. sınıf matematik konularına hakim olmalarını gerektirebilir.
AYT ise öğrencilerin lisans programlarına yerleşmelerini sağlamak amacıyla tercih ettikleri bölüme bağlı olarak Edebiyat-Coğrafya, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarını içerir. Bu testlerde de 9. sınıf seviyesindeki temel bilgiler önemli olabilir.
Bu nedenle, 9. sınıf konularına iyi bir temel oluşturmak, öğrencilere üniversite sınavlarına daha etkili bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı olabilir. Ancak, sınavın detayları ve içeriği zamanla değişebileceği için en güncel bilgileri ve müfredatı takip etmek önemlidir.
9. Sınıf Sınıf Geçme Notu Kaç?
2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren 9. sınıfta sınıf geçme notu ve şartları değişti. Buna göre: Türkçe dersi için: Yılsonu başarı puanının en az 70 olması gerekiyor. Diğer dersler için: Yılsonu başarı puanının en az 50 olması gerekiyor.
Sınıf Geçme Şartları:
Tüm derslerden başarılı olmak: Tüm derslerden yılsonu başarı puanı 50 veya üzeri olan öğrenciler doğrudan bir üst sınıfa geçer.
En fazla 3 dersten başarısız olmak: Yılsonu başarı puanı 50’nin altında olan 1 ila 3 ders varsa, öğrenci sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilir. Sorumluluk sınavında başarılı olan öğrencilerin bu derslerden aldığı notlar yılsonu puanına eklenir ve sınıf geçme durumu netleşir.
4 dersten ve daha fazla başarısız olmak: Yılsonu başarı puanı 50’nin altında olan 4 veya daha fazla ders varsa, öğrenci sınıf tekrarı yapar.
Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:
Baraj ders: Baraj ders olarak belirlenen Türkçe dersinden yılsonu başarı puanı 50’nin altında olan öğrenciler, diğer derslerden aldıkları notlar ne olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçemezler. Bu durumda baraj dersinden sorumluluk sınavında başarılı olması gerekir.
Sorumluluk sınavları: Sorumluluk sınavları, Ağustos-Eylül aylarında okul tarafından belirlenen tarihlerde yapılır.
Şube öğretmenler kurulu kararı: Yılsonu başarı puanı 50’nin altında olan ve sorumluluk sınavında da başarısız olan öğrencilerin sınıf geçme durumu, şube öğretmenler kurulu tarafından değerlendirilir.