Derslig Pro ile 3. Sınıf Konularını Eğlenerek Öğren
Binlerce öğrencinin severek kullandığı Derslig’de konular öğrencilerin merak duygusunu açığa çıkarmalarına ve öğrenmelerini kolaylaştıracak şekilde animasyonlarla ve hikayeleştirilmiş bir yapıda anlatılmaktadır.
Animasyonlu Konu Anlatımı
228
Animasyonlu Konu Anlatımı
İnteraktif Etkinlik
2736
İnteraktif Etkinlik
İnteraktif Yeni Nesil Soru
456
İnteraktif Yeni Nesil Soru
Kazanım Sorusu
1946
Kazanım Sorusu
Sesli Kitap
10
Sesli Kitap
İndirilebilir Haftalık Ödev
36
İndirilebilir Haftalık Ödev
Macera Yolu
200
Macera Yolu
Mini Sınav
210
Mini Sınav
Animasyonlu Mini Sınav
59
Animasyonlu Mini Sınav
Ders Başarı Takip Uygulaması
8
Ders Başarı Takip Uygulaması
İnternet bağlantısı olan her cihazdan sınırsız erişim sağlayabilirsin!
Yapay Zeka Destekli Güçlendirme Merkezi
Ek Kurulum Gerektirmez

3. Sınıf Eğitim Paketlerimiz

3. SINIF + 4. SINIF
15 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
166
(12 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺2241
(Tek çekime özel %10 indirim)
3. SINIF
12 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
180
(12 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1944
(Tek çekime özel %10 indirim)
3. SINIF
3 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
430
(3 aya varan taksit imkanı)
Tek çekim fiyatı: ₺1290
3. SINIF
1 Aylık Derslig Pro Üyeliği
AYLIK BİRİM FİYAT
599
Animasyonlu Konu Anlatımları
Online eğitim içeriklerinin güncel müfredatla uyumluluğu son derece önemli. Derslig’de konular 3. sınıf öğrencilerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığı için öğrenciler konuları eğlenerek ve sıkılmadan öğrenirler. Öğretici ve akılda kalıcı animasyonlar sayesinde bilgiler unutulmaz ve tam öğrenme gerçekleşir.
1840 dk
Konu Anlatımı Süresi
230 video
Animasyonlu Video Sayısı
Video İçi Sorular
Öğrencilerin dinleyici ve de izleyici olarak katıldıkları öğrenme sürecleri genellikle kalıcı bilgi ile sonuçlanmaz. Derslig’de konuların öğrenci tarafından anlaşılıp anlaşılmadığını kontrol etmek ve öğrencileri de sürece dahil etmek amacıyla konu anlatımı esnasında ekrana sorular gelir ve öğrencinin bu soruları cevaplaması beklenir. 3. sınıf öğrencilerde video içi sorular sayesinde kalıcı öğrenme yüksek oranda sağlanmaktadır.
198 soru
Video İçi Soru Sayısı
Güçlendirme Merkezi
Öğrencilerin Derslig üzerinden çözdükleri deneme sınavı ve KTT’lerin sonuçlarını analiz eden yapay zeka, en çok çalışılması gereken konuları belirler, bu konuların önceliklendirmesini yapar. Belirlenen konulardaki başarı yüzdesine göre içerik görevleri oluşturur. Bu görevlerin tamamı bir program olarak öğrenciye sunulur. Güçlendirme sayfasında öğrenciye özel çıkarılan program tamamlandığında öğrencinin çözdüğü sınavdaki puanlarının ne kadar artacağı belirtilir ve çalışma performansına göre başarı rozetleri açılır. “Konu eksiklerimi kısa sürede nasıl tamamlarım” diye düşünen öğrenciler, güçlendirme merkezi sayesinde ders başarılarında belirgin bir artış sağlayabilirler.
Ligler
Derslig’de öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve rekabeti teşvik etmek adına çeşitli lig seviyeleri bulunmaktadır. Üyelik anından itibaren her öğrenci Çaylak Ligi’nde başlar ve her ayın sonunda genel puan sıralamasına göre Şampiyonlar, Süper ve Çaylak liglerine yerleşir. Aylık sıralamada ilk 10’a giren öğrenciler lig rozeti kazanırken, okullar arası ligde ise Türkiye birincisi okula özel bir kupa gönderilir.
3 lig
Toplam Lig Sayısı
DBT Sınavları
Derslig platformunda ilkokul 2. 3. ve 4. sınıflar için her ayın son cuma-pazar günleri arasında yayınlanacak aylık online denemeler ile öğrencilerinizin gelişimlerini takip edebilir ve kazanım edinme düzeylerini tespit edebilirsiniz. Sınavın uygulandığı günü takip eden pazartesi günleri yayınlanan sınav sonuç raporlarına erişerek öğrencilerinizin öğrenme alanlarındaki eksikliklerini görebilir, öğrencilerinizi güçlendirme merkezinin sunduğu hedefleri tamamlama konusunda yönlendirerek konu eksiklerini gidermesine destek olabilirsiniz.
9 sınav
DBT Sınav Sayısı
Haftalık Ödevler
Derslig’de öğrencilere her hafta, MEB müfredatına uygun olarak uzman eğitmenler tarafından özenle hazırlanan içerikler sunulmaktadır. Bu içerikler, öğrencilerin o hafta içinde işledikleri konularla ilgili sorular içerir ve öğrenciler, bu soruların çıktısını alıp çözerek tüm haftanın konularını kapsayan bir tekrar yapma fırsatına sahip olurlar. Bu haftalık ödevler, öğrencilere konuları pekiştirme ve derinlemesine anlama imkanı sunarak öğrenmelerini desteklemeyi amaçlar. Uzman eğitmenler tarafından özenle seçilen sorular, öğrencilere etkili bir öğrenme deneyimi yaşatmayı hedefler.
36 ödev
Toplam Haftalık Ödev Sayısı
Eğitici Oyunlar
Derslig’de öğrenmeyi eğlenceli bir deneyime dönüştürmek için sizi oyun modülümüze davet ediyoruz! Ders çalışırken sıkıldığınızda eğitici oyunlar sayfasından modunuza ve merakınıza uygun bir oyun seçerek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Oyunları ister tek başınıza isterseniz bir arkadaşınızla beraber oynayabilirsiniz. Bu oyunlar, öğrenme sürecinizi daha etkileşimli ve rekabetçi hale getirerek motivasyonunuzu artırır.
8 oyun
Toplam Oyun Sayısı
Akıllı Veli Asistanı
Derslig Akıllı Veli Asistanı, çocuğunuzun eğitim sürecini daha etkili bir şekilde takip etmeniz için tasarlanmış bir özelliktir. Bu asistan, günlük SMS raporları ile çocuğunuzun bir önceki gün hangi konuları ne kadar çalıştığını, eksikleri ve başarı durumunu anında cebinize getirir. Ayrıca, Derslig PRO satın almış ancak kullanmayan öğrencilere haftalık hatırlatmalar göndererek platform kullanımını artırır. Bu sayede, çocuğunuzun eğitim başarısını yakından takip edip ona en iyi desteği sağlayabilirsiniz.
Mini Sınavlar
Derslig’de konuların ne kadar anlaşıldığını öğrenmek ve hızlı tekrar yapmak için en etkili yöntemlerden biri, konu bazlı mini sınavları çözmektir. Uzman eğitimciler tarafından 2-4 sınıflar için özenle hazırlanan bu sınavlar, ilgili konuyu 6 soruyla kapsayarak öğrencilere hızlı bir şekilde eksiklerini görmelerini sağlar. Aynı zamanda, bu mini sınavlar, konuları hızlı bir şekilde tekrar etmek ve bilgileri canlandırmak amacıyla da kullanılabilir. Haftalık tekrar yapma ve konulardaki eksikleri hızlıca tespit etme konusunda mini sınavlar oldukça pratik ve etkili bir araçtır.
202 içerik
Toplam Mini Sınav İçerik Sayısı
Wordwall İçerikleri
Konuların anlaşılması için z-kuşağı öğrencilere hitap edecek şekilde oyunlaştırma yapmak oldukça önemlidir. Wordwall platformu üzerinden hazırlanmış oyun içerikleri, öğrencilerin hem eğlenceli vakit geçirmelerine hem de konuları özümsemelerine yardımcı olur. Konuların kazanımlarına özel hazırlanmış bu wordwall oyunları ile öğrenilmiş konuları pekiştirebilirsiniz. Oyunların bir kazanıma ilişkilendirilmiş olması Derslig’in wordwall içerikleri ile alakalı sunduğu önemli bir değer önerisidir.
95 içerik
Toplam Wordwall İçerik Sayısı
İnteraktif Etkinlikler
Yeni öğrenilen her bilgi yeterince pratik yapılmadığında hızlıca unutulur. Ayrıca konunun tüm uç noktaları ile anlaşılabilmesi için çok sayıda soru pratiği yapılması gerekir. Derslig’de konu anlatımı modülünde öğrenilen bilgiler interaktif etkinliklerle pekiştirilir ve kalıcı hale getirilir. Sürükle bırak ve boşluk doldurma şeklinde oyunlaştırılmış bir yapıda sunulan içerikler, 3. sınıf bir öğrencinin sıkılmadan konuları öğrenmesini sağlayacak şekilde kurgulanmıştır.
touch--interaction
2990 etkinlik
Toplam İnteraktif Etkinlik Sayısı
Macera Yolu
Derslig’de, 3. sınıf öğrencileri kendilerine özel kurgulanmış macera yollarında kapıları açmak ve köprüleri geçmek için karşılarına çıkan sorulara doğru cevaplar vermeye çalışırlar, yeni ve heyecan dolu maceralara adım atarlar. Bu eğlenceli yolculukta öğrencilere, yaş seviyelerine uygun karakterler eşlik eder. Macera yolları öğrencilere eğlenceli bir zaman geçirme imkanı sunarken aynı zamanda bilgilerini tekrar edip kalıcı öğrenme sağlamalarına olanak tanır.
202 macera yolu
Toplam Macera Yolu Sayısı
808 farklı senaryo
Toplam Farklı Senaryo Sayısı
Sesli Kitaplar
Derslig platformu, ilkokul 1-2-3 ve 4. sınıflar için uzman pedagogların danışmanlığında geliştirilmiş sesli kitap içerikleri sunmaktadır. Her bir hikaye, çocukların hayal güçlerini geliştirmeyi amaçlayan özenle seçilmiş içeriklerle desteklenmiştir. Öğrencilerimizin bir hikayeyi tamamladıktan sonra, genel olarak hikayede geçen konuları anlayıp anlamadıklarını kontrol etmek amacıyla yönlendirilen sorular bulunmaktadır.
10 kitap
Toplam Sesli Kitap Sayısı
İstatistikler
Derslig’de öğrencilerin tüm çalışma verileri titizlikle kaydedilir ve İstatistikler sayfasında kapsamlı bir şekilde sunulur. Bu sayfa, öğrencilere hangi derslerde ne kadar süre harcadıklarını, toplamda kaç soru çözdüklerini, derslerin konularına göre tamamlanma oranlarını ve başarı oranlarını takip etme imkanı sağlar. Ayrıca, haftalık değerlendirme raporları, deneme sınavı sonuçları, lig durumu ve genel puanlar gibi önemli bilgilere kolayca erişebilirsiniz. İstatistikler sayfası, çalışmalarınızı toplu olarak izleyebileceğiniz ve kendinizi motive edebileceğiniz bir alan olarak tasarlanmıştır. Derslig olarak sizin başarınızı takip etmek ve gelişiminizi desteklemek bizim önceliğimizdir.
Soru & Cevap Sayfası
Ders çalışırken anlamadığınız soruları görsel yükleyerek ya da yazılı olarak Soru&Cevap sayfasından ücretsiz bir şekilde sorabilirsiniz. Bu sorular kısa süre içerisinde platformdaki öğrenciler ve öğretmenler tarafından cevaplanır. Sorduğunuz sorulara doğru cevap veren kullanıcılara yıldız ve ligde yükselmelerini sağlayan puan verebiliyorsunuz.
Çalışma Odaları
Çalışma odaları, öğrencilerin Derslig haricinde de çalışma yaparken kendilerini planlamaları ve daha verimli ders çalışmak için motive olmaları için oluşturulmuş bir zamanlayıcı modülüdür. Süreli ders çalışmaya alışkın öğrencilere hitap eden ve çalışma odasında geçirilen zamanı puana dönüştüren oyunlaştırılmış bir yapıya sahiptir.
Kullanıcı Geçmişi
Derslig’de, öğrencilerin gerçekleştirdikleri her aktivitenin zamanı, başarı oranı ve puan karşılığı eksiksiz kaydedilir. İçerikleri kaç dakikada, hangi başarı oranı ile tamamladığınızı merak ediyorsanız, panelinizdekiı kullanıcı geçmişi sayfasından görüntüleyip takibini yapabilirsiniz. Bu sayede “ben şu konuya ne zaman çalışmıştım” ya da “dün hangi konulara çalışmıştım” gibi soruların karşılığını kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bizim hakkımızda ne diyorlar?

Derslerimde başarıyı sağladım. Okul notlarımı yükselttim. Matematikten bile 100 alıyorum artık. Teşekkürler 💜💙

Ceylin Çınar
3. Sınıf Öğrencisi
Platforma 5 yıldız veriyorum ⭐⭐⭐⭐⭐ İçerisinde çok fazla etkinlik ve ders içeriği mevcut. Kızımın sıkılmadan ders çalışıyor olması çok güzel. Kızım Derslig sayesinde oyun oynar gibi ders çalışıyor

Buğlem ipek Saygın
3. Sınıf Öğrenci Velisi
Gerçekten uygulama çok güzel. Oğlum için kullanıyoruz ve çok memnunuz. Akşam olduğunda oğluma hadi ders çalış denememe gerek kalmıyor artık, kendisi zaten Derslig'te ders çalışmaya başlıyor. Liglerde puan toplamak için sürekli soru çözüyor. Tüm ebeveynlere öneririm Derslig'i!

Ahmet Emre Tan
3. Sınıf Öğrenci Velisi
Mükemmel bir uygulama, herkese öneririm 💓💓💓sizi seviyorum DERSLİG! Sayenizde 100 almaya başladım ♥♥♥♥♥⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐🎊🎉🎊🌹🌹🌹🎊🎉🌹🌹

Sıla Tuna
3. Sınıf Öğrencisi
Ben çok beğendim! İlk önce konuyu anlatıyor sonra ise konuyla ilgili soru sorarak bilgini test ediyor. Anlatımların kısa ve öz olması da ayrı güzel. Kızım hiç sıkılmadan soru çözebiliyor. 🤗

Sevgi Sıla Kaya
3. Sınıf Öğrenci Velisi

3. Sınıf Dersleri

3. sınıf matematik dersinde temel aritmetik becerilerin yanı sıra problem çözme yetenekleri de öğrencilere kazandırılır. Derlig’de matematik dersinin içeriği, oyunlar, animasyonlu ve hikayeleştirilmiş konu anlatımları ve günlük yaşamla ilgili interaktif etkinliklerle zenginleştirilmiştir. Bu yaklaşım, öğrencilerin matematiği anlamalarını kolaylaştırarak derslere karşı olumlu bir tutum geliştirmelerine olanak tanır. 3. sınıf matematik dersinde eğlenceli öğrenme deneyimi sunulurken, öğrencilerin daha karmaşık matematik konularını anlamalarına imkan sağlanır.

Doğal Sayılar
  • 3 Basamaklı Doğal Sayılar
  • Ritmik Sayalım (Birer, Onar, Yüzer)
  • Basamak Adlarını Öğrenelim
  • Yuvarlama
  • Doğal Sayıları Karşılaştıralım
  • Ritmik Sayalım (6-7-8 ve 9)
  • Sayı Örüntüsünü Genişletelim
  • Tek ve Çift Doğal Sayıları Öğrenelim
  • Romen Rakamları
  • Tek ve Çift Doğal Sayıların Toplamı
Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemi
  • Toplananların Yer Değiştirmesi
  • Çıkarma İşlemi Yapalım
  • Zihinden Çıkaralım
  • Toplamı Tahmin Edelim
  • Zihinden Toplama İşlemi
  • Verilmeyen Toplananı Bulalım
  • Çıkarma İşleminin Sonucunu Tahmin Edelim
  • Toplama ve Çıkarma İşlemi Problemleri
  • Toplama İşlemi Problemleri
  • Eldesiz Toplama İşlemi Yapalım
  • Eldeli Toplama İşlemi Yapalım
Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemi
  • Çarpmanın Kat Anlamı
  • Çarpım Tablosu
  • Eldeli ve Eldesiz Çarpma İşlemi
  • Kısa Yoldan Çarpma İşlemi
  • Artan ve Azalan Çarpanlar Arasındaki İlişki
  • Çarpma İşlemi ile İlgili Problemler
  • Bölme İşlemi
  • Kısa Yoldan Bölme İşlemi
  • Bölme İşlemi Terimleri
  • Bölme Problemleri
Kesirler
  • Bütün, Yarım ve Çeyrek
  • Birim Kesirler
  • Pay ve Payda Arasındaki İlişki
  • Paydası 10 ve 100 Olan Kesirlerin Birim Kesirleri Gösterelim
  • Bir Çokluğun Belirtilen Birim Kesir Kadarını Bulma
  • Basit Kesir Oluşturma
Geometrik Cisimler ve Şekiller
  • Geometrik Cisimlerin Özellikleri
  • Küp, Kare Prizma ve Dikdörtgen Prizmanın Benzer ve Farklı Yönleri
  • Kare, Dikdörtgen ve Üçgen
  • Dörtgen, Beşgen, Altıgen ve Sekizgen
Uzunluk - Çevre - Alan Ölçme
  • Standart Olmayan Ölçme Araçları
  • Metre ve Santimetre
  • Cetvelle Uzunluk Çizme
  • Kilometre
  • Metre ve Santimetre Problemleri
  • Çevre Ölçme
  • Şekillerin Çevre Uzunluğunu Hesaplama
  • Çevre Ölçme Problemleri
  • Şekillerin Alanını Ölçme
  • Alanı Tahmin Etme
Veri Toplama ve Değerlendirme
  • Grafik Problemleri
  • Nesne ve Şekil Grafiği Oluşturalım
  • Tablo Okuma ve Yorumlama
Zaman Ölçme
  • Saatler
  • Zaman Ölçü Birimleri Arasındaki İlişki 1
  • Zaman Ölçüleri Arasındaki İlişki - 2
  • Zaman Problemleri
Paralarımız
  • Paralarımız
  • Paralarımız ile ilgili Problemler
Tartma
  • Gram ve Kilogram
  • Nesnelerin Kütlelerini Tahmin Etme
  • Tartma Problemleri
Geometrik Örüntüler
  • Şekil Modelleriyle Kaplama Örüntüleri Oluşturma
Geometrik Temel Kavramlar
  • Nokta
  • Doğru, Işın ve Açı
  • Doğru Parçası
Uzamsal İlişkiler
  • Simetri
Sıvı Ölçme
  • Litre ve Yarım Litre
  • Sıvı Miktarını Tahmin Etme ve Ölçme
  • Litre ile ilgili Problemler
Derslig platformu, 3. sınıf fen bilimleri dersinde öğrencilere doğa olaylarını, bilimsel yöntemleri ve temel fen konularını keşfetmeleri için interaktif bir öğrenme ortamı sunar. Fen bilimleri ders içeriği, oyunlar, animasyonlar, deney videoları ve günlük yaşamla ilgili interaktif etkinliklerle zenginleştirilmiştir. Öğrencilere görsel ve interaktif materyallerle desteklenen ders içeriği, fen bilimlerini anlamalarını kolaylaştırırken aynı zamanda merak uyandırmayı hedefler.

Gezegenimizi Tanıyalım
  • Dünya'mızın Şekli
  • Dünya'mızın Şeklini Modelleyelim
  • Dünya'mızın Yapısı (Kara ve Su Katmanları)
  • Dünya'mızın Yapısı (Hava Katmanı)
Beş Duyumuz
  • Duyu Organlarımız
  • Duyu Organlarının Önemi
  • Duyu Organlarının Sağlığı
  • Duyu Organlarımızın Temel Görevi
  • Duyu Organlarımızın Sağlığını Korumak İçin Yapmamız Gerekenler
Kuvveti Tanıyalım
  • Varlıkların Hareket Özellikleri
  • Hareketli Cisimlerin Sebep Olabileceği Tehlikeler
  • Kuvveti Keşfedelim
  • Cisimleri Hareket Ettirme ve Durdurma
Maddeyi Tanıyalım
  • Maddeyi Niteleyen Özellikler
  • Bazı Maddeler Tehlikelidir
  • Maddenin Halleri
Çevremizdeki Işık ve Sesler
  • Işığın Görmedeki Rolü
  • Işık Kaynakları
  • Çevremizdeki Sesler
  • Sesin İşitmedeki Rolü
Canlılar Dünyasına Yolculuk
  • Canlı ve Cansız Varlıklar
  • Bitkilerin Yaşam Döngüsü
  • Yakın Çevremizi Tanıyalım
  • Doğal ve Yapay Çevre
  • Çevremizi Koruyalım
Elektrikli Araçlar
  • Elektrikli Araç - Gereçler
  • Elektrik Kaynakları
  • Atık Piller
  • Elektriğin Güvenli Kullanımı
Derslig’de 3. sınıf öğrencilerin bireysel öğrenme hızlarına uygun materyaller ve interaktif etkinliklerle desteklenen ders içerikleri oyunlaştırılmış şekilde öğrencilere sunulur. Oyunlaştırılmış içerikler ve animasyonlar aracılığıyla anlatılan Türkçe dersi öğrencilere keyifli bir öğrenme deneyimi yaşatırken dersi de sevmelerine yardımcı olur. Bu sayede okuma ve yazma becerilerini geliştirirken eğlenceli bir öğrenme ortamında bulundukları için konuları kolay bir şekilde kalıcı olarak öğrenmiş olurlar.

Temalar
  • Erdemler
  • Sağlık ve Spor
  • Vatandaşlık
Dinleme - İzleme
  • Görsellerden Hareketle Metnin Konusunu Tahmin Etme
  • Olayların Oluş Sırası
  • Sözlü Yönergeleri Uygulayalım ve Farklı Başlıklar Önerelim
  • Beden Dili ve Dinleme Kuralları
  • Metnin Konusunu Belirleyelim ve Metinle İlgili Soruları Yanıtlayalım
Konuşma
  • Sözcükleri Anlamlarına Uygun Kullanma
  • Çerçevesi Belli Bir Konu Hakkında Konuşalım
  • Hazırlıksız Konuşmalar Yapma
Okuma
  • Okuma Materyallerindeki Temel Bölümler
  • Farklı Yazı Karakterleriyle Yazılmış Yazılar ve Okuma Stratejileri
  • 5N 1K
  • Etkili Okuma Yapalım - Şiir Okuyalım
Söz Varlığı - Anlama
  • Görsellerden Hareketle Bilinmeyen Kelimeleri Anlama
  • Görsel Okuma
  • Konu - Ana Fikri Belirleme ve Okuduğumuz Metni Anlatma
  • Şekil, Sembol ve İşaretlerin Anlamını Öğrenelim
  • Metnin Hikâye Unsurlarını Belirleyelim
Yazma
  • Anlamlı ve Kurallı Cümleler Yazma
  • Şiir, Kısa Metin ve Kısa Yönergeler Yazalım
  • Formları Yönergelere Uygun Dolduralım
Dil Bilgisi
  • Harf Bilgisi ve Alfabetik Sıralama
  • Eş Anlamlı ve Zıt Anlamlı Sözcükler
  • Ses Olayları
  • Hece Bilgisi
  • "mi" Soru Ekinin Yazımı
  • Sözcük Bilgisi
  • Cümle Bilgisi
  • Eş ve Zıt Anlamlı Sözcükler
  • Kurallı-Kuralsız (Devrik) Cümle
  • Eş Sesli (Sesteş) Sözcükler
  • Özel Ad - Tür Adı
  • Adlar (İsimler)
  • Zamirler (Adıllar)
  • Durum ve Yapım Ekleri
  • Sıfatlar (Ön Adlar)
  • Eylemler (Fiiller)
  • Gerçek ve Hayal Ürünü İfadeler
  • Tekil, Çoğul ve Topluluk Adları
  • Gerçek, Mecaz ve Terim Anlamlı Sözcükler
  • Basit, Türemiş ve Birleşik Sözcükler
  • Somut - Soyut Ad
  • Deyimler ve Atasözleri
  • Noktalama İşaretleri
  • Kısaltmalar ve Kısaltmalara Gelen Eklerin Yazımı
  • Büyük Harflerin Yazımı
  • Pekiştirmeli Sözcükler
Derslig, 3. sınıf İngilizce dersinin kolay anlaşılması ve öğrencilere sevdirilmesi amacıyla etkileşimli ve eğlenceli bir öğrenme platformu sunmaktadır. Müfredat kapsamında öğrencilerin öğrenmesi gereken kazanımlar akılda kalıcı animasyonlu konu anlatımlarıyla verilir. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla içerikler eğlenceli animasyonlar, interaktif materyaller ve öğrencilere İngilizce dilini günlük yaşamlarına entegre etmeleri sağlayan aktiviteler ile zenginleştirilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlanan 3. sınıf İngilizce ders içerikleri, öğrencilerin dil becerilerini etkili bir şekilde geliştirmelerine katkı sağlamaktadır.

Greetings
  • Greeting and Saluting & Introducing Oneself
  • Introduction to Alphabet & Numbers 1 to 20
My Family
  • Asking About and Introducing Family Members
People I Love
  • Describing characters & People
  • Expressing Ability and Inability
Feelings
  • Feelings
Toys and Games
  • Toys and Games
My House
  • My House
In My City
  • In My City
Transportation
  • Asking and Giving Information About Transportation
  • Talking About Locations of Things
Weather
  • Describing the Weather
  • Talking About Nature and Animals
Nature
  • Expressing Likes and Dislikes
  • Making Simple Inquiries
  • Expressing Likes
  • Making Simple Inquiries
  • Talking About Nature
Öğrencilere temel yaşam becerilerini kazandırmayı amaçlayan Hayat Bilgisi dersi, Derslig platformunda interaktif etkinlikler, hikayeleştirilmiş animasyonlar ve günlük yaşamla ilgili etkileşimli içeriklerle verlmektedir. Öğrenciler, eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşayarak çevrelerini keşfetmeye teşvik edilir. Derslig, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlanan içerikleriyle 3. sınıf Hayat Bilgisi dersinin kolay anlaşılmasını sağlar, öğrencilere günlük yaşamlarında sağlıklı kararlar almayı öğretir ve sosyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağlar.

Okulumuzda Hayat
  • Güçlü ve Güçlendirilmesi Gereken Yönlerim
  • Arkadaşlarıma Karşı Davranışlarım
  • Arkadaşlarımın Davranışları
  • Arkadaşlık Bağlarımı Güçlendiriyorum
  • Sınıfımın ve Okulumun Krokisini Çiziyorum
  • Okuldaki Sosyal Etkinliklerimiz
  • Sosyal Yardımlaşmalara Katılıyorum
  • Okulda İsteklerimi Belirtiyorum
  • Okul Kaynaklarını Verimli Kullanma
  • Mesleğimi Seçiyorum
Evimizde Hayat
  • Bir Zamanlar Çocuktular
  • Komşu Olalım
  • Evimiz Nerede?
  • Evdeki Sorumluluklarımız
  • Teknolojik Ürünler
  • Evimizde Tasarruf
  • Planlı Olalım
  • Harcama Yaparken
Sağlıklı Hayat
  • Kişisel Bakımımızı Yaparken
  • Satın Alırken
  • Neyi Ne Zaman Yemeliyim?
  • Sağlıklı Besleniyorum
  • Temizlik Her Yerde
Güvenli Hayat
  • Trafik İşaret ve Levhalarını Tanıyalım
  • Trafik Kurallarına Uyalım
  • Dikkatli Olalım
  • Dikkat! Acil Durum
  • Güvenliğim için Hayır Demeliyim!
  • Güvende Olmak İstiyorum
  • Güvenli Oyun
Ülkemizde Hayat
  • Yönetim Birimlerini Tanıyorum
  • Cumhuriyet ile Birlikte
  • Gezdik Gördük
  • Ülkem için Çok Çalışmalıyım
  • Ortak Kullanıyoruz
  • Birlikte Güçlüyüz
  • Yeni Ülke, Yeni Arkadaş
  • Büyük Lider Atatürk
  • Ülkemize Hizmet Edenler
Doğada Hayat
  • Bitki ve Hayvanların Hayatımızdaki Önemi
  • Meyve ve Sebzeler Nasıl Yetişir?
  • Yönümü Buluyorum
  • Doğa ve İnsan
  • Doğayı Koruyalım
  • Geri Dönüşüm

Sık Sorulan Sorular

3. sınıfta hangi dersler var?
3. sınıfta öğrenciler, Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Görsel Sanatlar ve Müzik gibi derslerle karşılaşırlar. Bu dersler, öğrencilere genel bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlarken aynı zamanda merak duygularını ve öğrenme isteklerini desteklemeyi hedefler. Her bir ders, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak öğrencilere çeşitli konularda bilgi sağlamayı ve temel yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlar.
Fen Bilgisi dersi hangi sınıfta başlar?
Fen Bilgisi dersi, ilkokul müfredatına göre 3. sınıfta başlar. İlkokul düzeyinde, öğrencilere temel fen bilgisi kavramları, gözlemler, deneyler ve çeşitli fenle ilgili konular öğretilir. Bu, öğrencilere bilimsel düşünme ve merak etme yetenekleri kazandırmayı amaçlar.
3 sınıfta takdir teşekkür belgesi var mı?
3. sınıfta takdir ve teşekkür belgesi uygulaması bulunmamaktadır. İlkokul düzeyinde, öğrencilere takdir ve teşekkür belgeleri 4. sınıftan itibaren verilmektedir. Ancak, ortaöğretimde 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda bu uygulama devam eder ve öğrenciler bu sınıflarda da takdir ve teşekkür belgeleri alabilirler.